Носителят на “Златната топка и идол на милиони Кристиано Роналдо

...
Носителят на “Златната топка и идол на милиони Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Роналдо: Бях хилаво дете и играех със старите обувки на брат ми


Носителят на “Златната топка ” и кумир на милиони Кристиано Роналдо хвърли светлина върху детството си. В изявление за някогашния си съотборник Рио Фърдинанд за The Players’ Tribune португалецът си спомни с трогване за детството си, минало в ограничения, които той е преодолял с помощта на голямата си упоритост да успее.

“Баща ми работеше в Андориня и не спираше да ме кара да играя за дублиращия тим. Знаех, че това ще го направи горделив, по тази причина отидох. В първия ден имаше куп правила, които не разбирах, само че се впечатлих. Запали ме организацията и възприятието да победиш ”, доверява Роналдо.

“Истина е, че тогава нямахме доста пари. Животът не беше лек на Мадейра. Като дребен играех със старите обувки на брат ми и ги одобрявах като подарък. Когато обаче си дете, не се притесняваш за пари. На 11 години си потеглих от острова и отидох в академията на Спортинг (Лисабон). Това беше най-трудният стадий в живота ми. Струва ми се същинска полуда, когато си спомня. Синът ми в този момент е на 7 години. Мисля си по какъв начин би се чувствал след четири години да го пращат в Париж, Лондон… избирам да не си представям ”, споделя още CR7.

“Като дребен бях доста недъгав. Нямах мускули. На 11 години взех решение. Знаех, че съм по-талантлив от другите. Започнах да тичам от общежитието през нощта, с цел да упражнявам. Станах по-силен и по-бърз. Тези, които ми споделяха, че съм доста дребен и малък, ме гледаха с изненада ”, спомня си Роналдо.

“Винаги съм се възхищавал на Реал Мадрид. Исках да спечелвам титли с Мадрид, да троша върхове и да се трансформира в легенда. (…) Кой е най-хубавият ми спомен? След последния край на Шампионската лига в Кардиф. Направихме история. Синът ми влезе на терена да чества с мен ”, разкрива той. “След 400 мача за Реал Мадрид огромната ми упоритост продължава да е успеха. Това е всичко за мен. Мисля, че съм роден по този начин. Вече обаче възприятието е променено ”, споделя още Кристиано.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР