На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето

...
На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето
Коментари Харесай

ФИФА готви ВАР революция

На конгреса на ФИФА бяха разкрити нови развития в бъдещето на футбола.

Най-голямата смяна е трансформацията на VAR технологията, която провокира голям брой несъгласия от въвеждането си. Президентът на ФИФА Джани Инфантино разгласи подобрението на VAR, което мнозина ще разпознават с разпоредбите на тениса.

„ Ще развиваме и подобряваме VAR. Тази технология се употребява от 65 национални асоциации, само че в този момент ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да вземат решение, тъй че ще бъде налична за всички и по-лесна за внедряване. Този състав към този момент се тества ".

Ще действа на правилото две поръчки на мач.

Треньорите на всеки тим ще имат право да изискат инспекция на ВАР два пъти на мач.

Ако първичното решение на рефера бъде променено след осъществяване на инспекцията, тимът, който е изискал инспекцията, отново ще има право на две инспекции. Ако първичното решение на съдиите на терена не бъде променено след привършване на инспекцията, тимът губи правото на една инспекция.

Промени има и в интернационалните надпревари. Така Световното клубно състезание за дами ще се организира през 2026 година, а Световното състезание за U-17 ще бъде въведено всяка година. СП до 20 година ще се организира на всеки две години, планувано е и Световното състезание до 15 година

 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР