Носителят на Купата на България по футбол ЦСКА-София ще започне

...
Носителят на Купата на България по футбол ЦСКА-София ще започне
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" ще гостува за Купата на своя терен

Носителят на Купата на България по футбол " ЦСКА-София " ще стартира отбраната на трофея с " посещение " на своя стадион. На 1/16-финалите " алените " се изправят против водача във Втора лига " Хебър " (Пазарджик), който като тим от по-ниска дивизия кардинално има преимуществото да семейства срещата.

Само че поради неприятното положение на терена на ст. " Георги Бенковски " се наложи смяна и в началото отборът съобщи като различна локация ст. " Локомотив " в Пловдив. Въпреки в началото постигнатата сделка с управлението на " черно-белите " обаче притежателят на клуба Христо Крушарски забрани провеждането на дуела в парка " Лаута ".

Така се стигна до куриозната обстановка " Хебър " да посрещне " ЦСКА-София " на ст. " Българска войска " в столицата. Беше промнен и началният час на мача и вместо от 16:00 ч. той ще се играе на следващия ден (22 септември) от 18:00 ч. в Борисовата градина.

" По предложение на ПФЛ и двата клуба и със единодушието на " Нова Броудкастинг груп ", срещата от 1/16-финалите на Купа България сред тимовете на ФК " Хебър 1918 " (Пз) и ПФК " ЦСКА-София " (Сф) ще се играе по стратегия на 22.09.2021 година от 18:00 часа на стадион " Българска войска " - София, вместо от 16:00 часа на стадион " Г. Бенковски " - Пазарджик ", гласи огфициалното известие от спортно-техническата комисия на БФС.

" Мачът ще се играе на " Армията ", защото нашият терен е в доста неприятно положение. Бяхме говорили с " Локо " (Пловдив), с цел да домакинстваме на " Лаута ", само че нещата пропаднаха и по този начин ще играем на стадиона на ЦСКА. Най-много ме е гняв, че няма да може публиката в Пазарджик да пристигна на стадион " Георги Бенковски " и да види " Хебър " против един от най-хубавите тимове ", разяснява пред Soportal.bg пък треньорът на пазарджиклии Николай Митов.

Бившият ментор на " Левски " добави, че тимът му не е любимец в дуела, само че ще се опита да се опълчи на надалеч по-класния си противник:

" Моите играчи могат да завоюват от това, че ще играят на прекрасен терен против класен противник. Ние няма какво да губим, ясно е на всички, че сме новобранци и не сме тръгнали да печелим Купата, само че футболът сервира изненади. Все отново не си вършим илюзии, защото " алените " имат доста стойностен треньор и състав. Нашата цел е да играем все по-добре с всеки минал мач. Не укривам, че желая и се боря постоянно да спечелвам, само че като му пристигна времето, и това ще стане. Сега се надявам да стане прекрасен мач с ЦСКА и моите играчи да израстат от конфликта с " алените ", което да им даде още повече убеденост и самочувствие. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР