Носът на кучетата от някои породи понякога става кафяв или

...
Носът на кучетата от някои породи понякога става кафяв или
Коментари Харесай

Снежният нос на кучетата потъмнява през пролетта

Носът на кучетата от някои породи от време на време става кафяв или даже розов през зимата, макар че през останалата част от годината е черен. Това се дължи на специфичност на организма, заради която носът трансформира цвета си през студените месеци.

Това събитие е известно с наименованието снежен нос или зимен нос, защото се следи само през студените месеци. По това време на годината кучетата от някои породи трансформират цвета на носа си и той може да се покрие с розови петна или да стане изцяло розов. В по-леките случаи носът на кучето става мрачно или ярко кафяв. Това не е рисково за здравето на кучето, както се тормозят някои притежатели, а е положение, което отминава незабавно след края на зимата. Снежният нос на кучетата потъмнява напролет.

Снежният нос визира най-много породите, които имат светла или бяла четина - това са най-често болонки, шотландски териери, пудели със светла четина, лабрадори, голден ретривъри, пясъчни мопсове, бели френски булдози, дого аржентино, питбули. Изсветляването на носа се дължи на загубата на пигмента, който дава отговор за наситения черен цвят на носа на кучето.

Това е обвързвано с дефицита на слънчева светлина през студените месеци, което лишава кучето от задоволително субстанции, които се грижат за тъмния пигмент на носа му. В момента, в който настъпи пролетта и кучето има опция да се любува на слънчевите лъчи, носът му още веднъж ще потъмнее и ще стане подобен, какъвто е бил преди настъпването на зимата.

 Кучета

Напълно евентуално е през идната зима носът на кучето още веднъж да стане по-светъл или розов. Понякога обаче се случва цветът на носа да не може да се възвърне макар слънчевите бани. Това се дължи най-често на напредването на възрастта на кучето и не е рисково по никакъв метод за здравето на вашия любим.

Има възможност цветът на носа на кучето ви да се трансформира към по-светъл и в случай че го храните в пластмасова купа. Някои кучета демонстрират алергия към пластмаса и в случай че непрекъснато опират носа си в нея, до момента в който се храня, изцяло е допустимо това да промени пигментацията на носа им.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР