Легендата на Левски - Божидар Искренов, е част от отбора

...
Легендата на Левски - Божидар Искренов, е част от отбора
Коментари Харесай

Гибона: Левскари идваха на мачове на ЦСКА заради мен

Легендата на Левски - Божидар Искренов, е част от тима на ЦСКА в края на предишния век. На 31 декември 1992 година той изненадващо подписва контракт с " алените " и напролет изиграва 18 мача, в които бележи 6 гола.

В предаването " Домът на футбола " Гиби или Радостта на народа, както обичат да го назовават почитателите на Левски, си спомни за този миг.

" Доколкото си припомням, всичко се случи на 30 или 31 декември. Покани ме Вальо Михов, аз одобрих и подписах. Беше огромна сензация. Много хора мислеха, че няма да го направя, само че Левски не ме искаше, а аз желаех да играя футбол - това, което мога и което желая.

Спомням си още, че откакто подписах контракта с ЦСКА излязох на трибуните, а не терена, който беше затрупан със сняг, почитателите бяха изрисали " Добре дощъл, Гиби ".

Стана ми необичайно, тъй като доскоро бях най-омразният им футболист. Но посрещането беше ужасно и доста хубаво. Хората не помниха, че съм бил в отсрещния лагер и ме одобриха доста топло.

Имаше и друго забавно нещо. На мачовете на ЦСКА в Сектор Б идваха почитатели на Левски, които ме подкрепяха и скандираха моето име. Никога не викаха Левски и по тази причина никой не ги закачаше ", описа Искренов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР