Норвежки археолози откриха 1100-годишен гроб на викингски воин, чийто стоманен

...
Норвежки археолози откриха 1100-годишен гроб на викингски воин, чийто стоманен
Коментари Харесай

Разкриха нещо неизвестно досега за викингите

Норвежки археолози откриха 1100-годишен гроб на викингски боец, чийто железен меч е подложен на извънредно място: от лявата му страна, оповестява „ Лайф Сайънс “, представен от " Канал 3 ".

Въпреки че позицията на меча към момента е объркваща, съществува доктрина, че викингите са възприемали отвъдното като огледален облик на действителния свят, тъй че който е погребал този войник, може би е имал поради това, споделя Реймънд Совадж, началник на плана и археолог от Университетския музей на Норвежкия университет за просвета и технологии (NTNU).

Според проучването, воинът евентуално е бил левичар, само че е носил меча на дясното си бедро, тъй че меча с дължина 80 сантиметра просто е бил заровен на своята " огледална " страна, сподели Совадж.

„ Обикновено мечовете в гробовете на викингите се слагат от дясната страна “, сподели Совадж. „ По принцип един боец закрепва меча си от лявата страна, с цел да може да бъде изваден с дясната ръка. Това противоречие - т.е., че викингите са погребали мечовете си от противоположната страна на тялото - е предиздвикало някои археолози да имат вяра, че те са вярвали в огледален задгробен свят.

Викингите не са били сами в тази огледална религия в задгробния живот. " Това е разбиране, което съществува в няколко вярвания и религии, отнасящо се до времето и пространството ", сподели Совадж.

Археолозите са разкрили този гроб на викингите и други в предпроект за строителство на пътища в село Виньеора, централна Норвегия. Досега екипите за разкопки са разкрили към 10 надгробни могили, които съдържат почти 20 гроба.

" Във Виньеора виждаме, че е било значимо да се лежи покрай предците. В скандинавското общество поклонението към предците е било значима част от всекидневието ", сподели Совадж.

„ В старите саги за викингите костите на предците са били обсъждани като притежаващи вълшебен свойства, като да вземем за пример да дават на хората мощ и да лекуват заболявания “, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР