Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев съобщи, че ще

...
Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев съобщи, че ще
Коментари Харесай

Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев се оттегля

Номинираният за министър на превоза Александър Манолев заяви, че ще помоли министър-председателя Бойко Борисов да отдръпна кандидатурата му.

„ Причината за това е координираната офанзива, която се организира против мен от една избрана група. От момента, в който номинацията ми бе оповестена, със скалъпени изказвания и без никакви доказателства се пробват очевидно да блокират работата ми в Министерство на превоза. По този метод се нападна освен мен като кандидатура, само че и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити изказвания нямат нищо общо с истината, а в противен случай има доказателства тъкмо в противоположната посока – те обаче очевидно не са от интерес. /.../ Явно някой се тормози от промените, от политиката, която бих провеждал в Министерството на превоза. Не мога да позволи да ме вкарат в пояснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера “, сподели Манолев.

Смяната в кабинета трябваше да бъде гласувана през днешния ден от Народното събрание, само че това не стана, защото президентът Румен Радев не издаде декрет за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи и по този начин забави рокадите.

Преди да насрочи конференцията, на която разгласи, че се отдръпва, за Манолов излезе обява, в която се твърди, че има съмнителни връзки в предишното си. Според обявата Манолев и татко му - някогашен митничар и дълготраен кмет на село Кулата, са спечелили публични поръчки от държавни енергийни компании за десетки милиони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР