ного известни личности успешно използват социалните мрежи, за да поддържат

...
ного известни личности успешно използват социалните мрежи, за да поддържат
Коментари Харесай

Facebook затяга сигурността за известните личности

ного известни персони сполучливо употребяват обществените мрежи, с цел да поддържат връзка с феновете си и да разпространяват новите си планове и послания. Очаквано, тези хора са и под непрекъснат прицел на хакерите, което кара обществените мрежи да създават специфични, спомагателни функционалности за сигурност за тях.

Фейсбук към този момент има платформа, която през тази година вкара за политиците в Съединени американски щати по време на президентските избори. Онлайн изданието Axios оповестява, че през 2021 година компанията ще предложи платформата си Фейсбук Protect за повече хора.

Функцията ще бъде налична и за някои известни персони, публицисти, бранители на човешките права, политици и деятели. Платформата ще включва и алтернатива за мониторинг в действително време по време на избори. Така ще се следи дали някои политически профили не са обект на хакерска офанзива.

За по-значимите фигури ще има и още варианти за сигурност. Те ще получат физически ключ на USB устройство, който ще се употребява като способ за достъп до профила посредством двустепенна верификация.

Компанията възнамерява да предложи тези физически ключове и за елементарните консуматори. Условието ще е те да си ги купят и по-късно записват към профилите.

Фейсбук споделя, че по калкулации на компанията, по време на президентските избори в Съединени американски щати, над 70% от хората, които са имали работа по тях, са употребявали двустепенна верификация. Компанията желае да усили броя на потребителите, които изпозлват тази технология, тъй като тя доста усъвършенства сигурността на профилите и надлежно на данните им.

Социалната мрежа споделя още, че работи и по още способи и функционалности за сигурност. Това ще включва и отбрана на профилите от компрометирани страници, които може да се употребяват за разпространяване на подвеждаща информация или друго зловредно наличие.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР