Нивото на отношенията между Русия и САЩ в момента може

...
Нивото на отношенията между Русия и САЩ в момента може
Коментари Харесай

Путин: Американската нация не може да има специални права

Нивото на връзките сред Русия и Съединени американски щати сега може да бъде оценено на „ сред двойка и тройка, само че по-близо до тройка “, смята президентът на Русия Владимир Путин. Той изрече мнението в изявление за плана на ТАСС „ 20 въпроса към Владимир Путин “, представен от Агенция Фокус.
Като позитивни аспекти в руско-американските връзки Путин уточни съдействието в битката против тероризма, както и растежа на търговията сред страните през последните две години.
Същевременно съветският лидер изрази несъгласието си, че американската нация може да има специфични права на интернационалната сцена. Той подсети, че сходна теза беше изразена по-рано от тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама. „ Той към този момент сподели, че американците са специфична нация, имат специфични права, изключителни, надали не в целия свят. Не мога да се съглася с това “, съобщи Путин.
Той смята, че „ Господ е основал всички идентични с едни и същи права “. „ И затова да се каже, че някой има извънредно право за нещо, коства ми се, е безусловно безпричинно “, приключи президентът на Руската федерация.
По отношение на разбирателството му с американските президенти, Путин разкрива, че той и актуалният глава на Белия Дом Доналд Тръмп се обръщат един към различен по малко име. „ Той ме назовава Владимир, а аз него – Доналд “, съобщи съветският водач.
На въпрос с кой от американските водачи, започвайки от напусналия Белия Дом през януари 2001 година Бил Клинтън, му е било най-комфортно да поддържа връзка, Путин се леко се затрудни да отговори.
„ Всъщност имах много градивни връзки с всички “, означи Путин. По-специално той напомни „ положителните връзки “ с Джордж У. Буш-младши, който беше президент през 2001-2009 година
Припомняме, че Путин и Тръмп, който зае поста президент на Съединени американски щати през януари 2017 година, се срещаха няколко пъти в коридорите на огромни интернационалните конгреси и веднъж – през юли 2018 година в Хелзинки – организираха пълноценна двустранна среща на върха.
Освен това, водачите на двете съществени нуклеарни сили, приказваха по телефона повече от 10 пъти. Последната все още среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати се състоя през юни 2019 година в коридорите на Г-20 в Осака, Япония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР