Нивото на недостиг на храна в супермаркетите и хипермаркетите във

...
Нивото на недостиг на храна в супермаркетите и хипермаркетите във
Коментари Харесай

Дефицит на стоки в супермаркетите

Нивото на дефицит на храна в супермаркетите и хипермаркетите във Франция продължи да пораства през октомври, заяви BFMTV, базирайки се на изследване на NielsenIQ.

Недостигът на потребителски артикули във Франция се е нараснал през октомври с 5,8%. Този индикатор е с 1,7 процентни пункта по-висок от същия интервал на предходната година. Нивото на изчезналите питиета също се е нараснало с 6,8% през предишния месец.

Отбелязва се, че френските консуматори би трябвало да чакат приблизително четири дни, с цел да получат липсващ артикул.

Хранителните артикули са изключително мощно наранени, като дефицитът на тези артикули се е нараснал с 2% по отношение на октомври 2021 година По-специално, става дума за студени сосове и дресинги като горчица.

Недостигът на хранителни артикули, както и на нетрайни артикули, съставлява 60% от пропуснатите облаги на супермаркетите във Франция.

Общите загуби на огромните френски търговци на дребно се правят оценка на 3,5 милиарда EUR от началото на 2022 година, до края на годината те могат да доближат 4,4 милиарда EUR.

По-рано беше обявено, че нарастването на цените на храните във Франция през септември е приблизително 7,6%. Инфлацията във Франция набъбна до 6,2% през октомври, надвишавайки върха за общите цени на суровините, регистриран през юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР