Нивата на наемите в бизнес квартала на Ню Йорк -

...
Нивата на наемите в бизнес квартала на Ню Йорк -
Коментари Харесай

Наемите в Манхатън достигат рекорд за шести пореден месец

Нивата на наемите в бизнес квартала на Ню Йорк - Манхатън, доближиха през юли нов връх за шести следващ месец. Медианният наем за апартамент на острова се е повишил с 25% на годишна база, както и 2.5% по отношение на този за юни, като е достигнал до 4150 $, демонстрира месечен отчет за брокерската компания Douglas Elliman, направен от Miller Samuel Real Estate Appraisers and Consultants. Средният наем, чиято стойност е повлияна от най-скъпите покупко-продажби, също регистрира най-високата си стойност от 5113 $, оповестява CNN.

Времето за подписване на покупко-продажби с препоръчани жилища също продължава да понижава. През юни жилищата са били на пазара 50 дни, преди да намерят купувачи, което е по-малко от 52 дни през май и 87 дни през юни 2021 година, прибавят Miller Samuel и Douglas Elliman.

Според Хал Гавзи, изпълнителен управител по лизинга в Douglas Elliman, от ден на ден хора, търсещи жилища, са подготвени да подадат заявки за жилища, без да са ги посетили. Въпреки че инструктира брокерите да не предизвикват това, той споделя, че схваща за какво " наемателите, които са разочаровани от това какъв брой бързо се наемат жилища ", поемат риска, оповестява Bloomberg.
Реклама
Експертите чакат наемите да продължат да се повишават и през идващия месец, който е последният от годишния пиков сезон за отдаване чартърен, споделя изпълнителният шеф на Miller Samuel Джонатан Милър. " Това ще продължи най-малкото през идващия месец, защото се чака по-голямо търсене, което ще окаже напън върху цените ", съобщи той.

През септември се чака леко изстудяване на пазара в Манхатън, което обаче не се планува да докара до спад на цените. " По-голяма е вероятността да се задържат, в сравнение с да спаднат ", споделя Джонатан Милър. Въпреки че актуалните наеми не му наподобяват " устойчиви ", " просто не наподобява да има нещо явно, което да понижи наемите, с изключение на криза ".

Същото е ситуацията и на пазарите на наеми в цялата страна, където тяхната цена се повишава с най-бързи темпове от 1986 година, което е причина и за повишаване на общата инфлация в Съединени американски щати. Според отчет за потребителските цени на Министерството на труда на Съединени американски щати, оповестен предишния месец, наемът за главно жилище е бил с 0.8% по-висок през юни, в сравнение с през май, и се е повишил с 5.8% през последната година.
По-високи лихви по ипотечните заеми
Повишаването на лихвите по ипотечните заеми също оказва въздействие на пазара за наеми. Според Freddie Mac междинните лихви по 30-годишните ипотечните заеми с закрепена рента са се покачили от 3.22% през януари до 5.81% през юни. Миналия месец те са се задържали сред 5% и 5.5%. В началото на август междинният лихвен % се е намалил до 4.99%, оповестява CNN.
Реклама
Повишаването на лихвите по ипотечните заеми направи покупката на жилище недостъпна за доста бъдещи купувачи, което докара до спомагателен напън върху пазара на наеми, защото от ден на ден хора отсрочват проектите си за покупка и вземат решение да наемат жилище, споделя Милър.

" Лудостта на пазара на продажби и покупки се придвижи посредством политиката на Фед върху лудостта на пазара на наеми ", сподели той. " Мисля, че ще зависи от външни фактори като безработицата и твърдото приземяване, с цел да забележим какво ще се случи по-нататък ".
Свързани публикации Пазарът на къщи към Пловдив набира височина 17 август 2022, 10:00 Защо " Исторически парк " стопира вятърен план за 1.2 милиарда лева 12 август 2022, 07:16 Опасенията от криза удрят възвръщаемостта на бизнес парцелите 12 август 2022, 06:23 Кипърският Еverty купи пустееща офис постройка в София от унгарския WING 5 август 2022, 06:43 Крехко възобновяване: по какъв начин четири консултантски компании виждат офисния пазар 4 август 2022, 13:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР