Ниската избирателна активност беше най-големият риск, от нея със сигурност

...
Ниската избирателна активност беше най-големият риск, от нея със сигурност
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Поредица от избори ще вкара чудовище в парламента

Ниската изборна интензивност беше най-големият риск, от нея сигурно ще пострадат по-младите партии. Това съобщи пред БГНЕС политологът проф. Антоний Тодоров.

Той разясни, че тези партии нямат трайни структури, нито лоялни гласоподаватели.

Тодоров запита какво са създали те, с цел да активизират гласоподавателите - както личните си, по този начин и хората по принцип да гласоподават.

" Единственото нещо, което трябваше да създадат, и то малко преди края на акцията, беше партиите на митинга да излязат с нещо като общо изказване на тримата водачи, което да споделя: Готови сме да работим, с цел да съставим постоянно държавно управление. Не го направиха. Напротив, продължиха същата игра, както в навечерието на 4 април ", разяснява той.

Политологът изрази безпокойство, че това е едно от най-възможните пояснения за ниската изборна интензивност. Към нея можело да се добави и лятото, Европейското състезание по футбол и други условия.

Според него е " рискова " опцията и след тези избори да не стигне до съставяне на постоянно държавно управление, въпреки и с краткотраен небосвод. В случай че това стане, следва нов предварителен избор, който евентуално ще съвпадне с президентските избори наесен.

По негови думи жителите ще гласоподават раздразнени от неспособността на партиите на смяната да осъществят тази смяна и да я договорят между тях.

Една поредност от избори може да вкара в Народното събрание страшилище - такива партии и невероятни конфигурации, за които всички ще съжаляваме, само че може да се окаже късно, предизвести Тодоров и напомни, че в края на 1932 година и началото на 1933 година за 6 месеца Германия претърпява 3 поредни парламентарни избори, а Адолф Хитлер става канцлер.

Той бе безапелационен, че такава рискова игра с демокрацията може да я унищожи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР