Ние видяхме изключителна възможност на учените да намерят решение на

...
Ние видяхме изключителна възможност на учените да намерят решение на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Пандемията доведе до отрезвяване

Ние видяхме изключителна опция на учените да намерят решение на проблем, който беше нов за тях. За доста малко време се появиха доста ваксини, които ни разрешават да овладеем пандемията. Товаказа шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" Виждам късмет да поправяме траекторията на икономическото развиване ", съобщи Георгиева.
Според нея пандемията е довела и до отрезвяване и тематиката за климатичните промени не е отпаднала, защото сме осъзнали какъв брой сме подвластни от природата.

Георгиева изрази оптимизъм, защото в тази рецесия извънредно бързо и координирано са взети дейности да се спре упадъкът на международната стопанска система и да се предотврати " цялостен провал ", рецесия, каквато не е имало.

" Поставихме стопанската система в едно замразено положение. В същото време доста бързо и гъвкаво се предоставиха финансови помощи на бизнеса и на хората, с цел да могат да продължат да действат в тази доста странна конюнктура ", уточни тя.

По думите на Кристарина Георгиева тази координирана активност е гигантска по своите мащаби - в порядъка на 16 трилиона $, с цел да може бизнесът да работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР