Ние сме в уникалната ситуация да правим трети поред избори

...
Ние сме в уникалната ситуация да правим трети поред избори
Коментари Харесай

Кабинетът Янев 2 скоро ще внесе Плана за възстановяване в ЕК

Ние сме в неповторимата обстановка да вършим трети подред избори в една година, подчерта Стефан Янев и това е в следствие от неумението на политическите партии да разчетат желанието на хората. Това е феномен и би трябвало да се търси решение, партиите би трябвало да търсят път към хората и да си зададат въпроса, за какво понижава изборната интензивност, уточни той пред Дарик Радио.

Ние сме в неповторимата обстановка един длъжностен кабинет да съобщи властта на различен длъжностен кабинет, само че си остава главната задача - да се се приготвят изборите, уточни Янев.

Отношението ни към Кирил Петков и Асен Василев и към всички останали партии ще бъде еднообразно - да се основат равни условия за всички, акцентира министър председателят. Янев уточни, че Василев и Петков не са били единствените министри, които са се борили да разкрият неразумното харчене на публични средства.

Служебният министър председател Янев описа каква е атмосферата в служебното държавно управление, съгласно него основата на ръководството е да делегираш отговорност и това е работещият метод в служебното държавно управление.

Според служебния министър председател енергетиката е бранш, който е бил неглижиран в последните 10 години. Енергийната система работи на прага на опциите си, само че сега цените са едни от най-ниските в Европа. 

Липсва устойчива тактика за развиването на енергетиката, сподели още той и уточни, че всички би трябвало да се обединят в решаването на проблемите в този бранш. Основното в тази тематика е да се създава евтина сила, акцентира Янев.

Усилията на служебното държавно управление в тази посока може да не се видят незабавно, само че това което следва е взаимна работа на всички в тази област, взаимно с Комисята по енергийно и водно контролиране и с Енергийната борса, да се търсят пътища за превъзмогване на проблемите.

Развитието на нуклеарна мощ наподобява като логически развой на фона на Зелената договорка, изясни министър председателят.

Планът за възобновяване бе усъвършенстван и бе коментиран на равнище специалисти в Европейска комисия сподели Янев, само че има един проблем, който наподобява неизпълним. И той е да се сложи точна дата за затваряне на Мариците, акцентира той.  

Ние сме изправени пред алтернативата, дали можем да вземем такова решение или да се опитаме да намерим друго решение с Европейска комисия.

Вариантите са налице, сподели Янев и добави, че датата 2036 година за затваряне на Мариците е допустима, само че тематиката ще бъде сложена и на политическо равнище, в Европейския съвет. Ще търсим разновидности за решение и най-късно да края на септември или началото на октомври Планът за възобновяване ще бъде изпратен.

Инфлацията е подбудена от огромното търсене в европейски и международен мащаб, акцентира Янев и уточни, че с изключение на енергетиката инфлацията е другия главен проблем. 

Управлението на здравната рецесия постоянно е обект на рецензии, сподели Янев. Ваксинирането е едно от решението за превъзмогване на рецесията, уточни министър председателят, само че категорично акцентира, че това остава незадължително.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР