Ние нямаме никакви планове да обявяваме Владимир Путин за пожизнен

...
Ние нямаме никакви планове да обявяваме Владимир Путин за пожизнен
Коментари Харесай

Кремъл: Владимир Путин няма да бъде пожизнен президент

Ние нямаме никакви проекти да разгласяваме Владимир Путин за доживотен водач на нашата страна, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят на президента в Москва отхвърли публикация на "Блумбърг ". Американската медия по-рано в просторен материал написа, че в администрацията на Путин се е разработвал проект, който би могъл да разреши на президента да остане отпред на Русия и след 2024 година (когато той би трябвало да напусне поста си дефинитивно, както написа във федералната Конституцията). "Тази публикация е плод на журналистическа фикция. Тя по никакъв метод не дава отговор на действителността ", безапелационен бе Песков.

В материала на "Блумбърг " се посочваше, че Путин може да оглави Съюзната страна (Русия и Беларус). "Назначаването на Путин за водач на новото образувание би му разрешило да избегне рестриктивните мерки в главния закон ", уточни още медията от Ню Йорк.

Според публицистите в Кремъл са почнали полемиките след оставката на казахстанския президент Нурсултан Назарбаев. Той се отдръпна на 19 март откакто бе отпред на страната 28 години. Въпреки оставката Назарбаев резервира купата си Баща на нацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР