Ние, българите, разполагаме с много поводи за национално самочувствие и

...
Ние, българите, разполагаме с много поводи за национално самочувствие и
Коментари Харесай

Български букви оживяват в градска библиотека в Корея

Ние, българите, разполагаме с доста мотиви за национално самочувствие и постоянно би трябвало да си го подсещаме, с цел да държим брадичката си високо. Сред тях са наши приноси от международна значителност като да вземем за пример писмеността. Създали сме третата писмена цивилизация в Европа, a езикът ни е същинско благосъстояние, чиято стойност е призната в целия свят и продължава да вълнува.

Добрата вест е, че от 16 до 30 май 2022 година Градската библиотека на Бусан, Южна Корея, показва Международна плакатна галерия " Буквите на България - писменост на Европа ". 

 

ОТ 16 ДО 30 МАЙ 2022 Г. ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА НА БУСАН ПРЕДСТАВЯ МЕЖДУНАРОДНАТА ПЛАКАТНА АКЦИЯ БУКВИТЕ НА БЪЛГАРИЯ –...
Posted by on 
Изложбата се състои от 30 плаката дело на едни от най-видните международни плакатисти, които одобриха поканата на Международното Триенале на театралния афиш - София и проектират по един афиш - писмен знак. Вдъхновението за основаването им идва от приемането на България в Европейския съюз, като планът е измежду най-успешните начинания, популяризиращи българската просвета през универсалната тематика за буквите, в който са ангажирани фамозни художници от 23 страни.

За всеки българин 24 май - денят на светите братя Кирил и Методи, е един от най-светлите празници. Той е обичан от дребни и огромни, само че не следва бъде бъде единственият мотив, с който да си припомним колко скъпо е делото, което светите братя ни завещаха.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР