Независим екип разследващи смятат, че са идентифицирали серийния убиец “Зодиак”,

...
Независим екип разследващи смятат, че са идентифицирали серийния убиец “Зодиак”,
Коментари Харесай

50 г. по-късно разкриха самоличността на серийния убиец Зодиака

Независим екип проверяващи считат, че са разпознали серийния палач “Зодиак”, който е в центъра на едно от най-известните неразкрити наказателни каузи в Съединени американски щати, датиращо отпреди повече от половин век, предава SkyNews.

“Разкриващите”, както се назовават те, споделят, че са екип от повече от 40 някогашни следователи на правоохранителните органи, публицисти и чиновници на военното разузнаване. След дълго следствие екипът показва, че същинската идентичност на серийния палач е Гари Франсис Пост.

Зодиака е умъртвил петима души в региона на Калифорнийския залив сред 1968 и 1969 година

Той се подиграва намерено с полицията и насочва закани посредством писма, изпратени до локалните вестници, само че внезапно внезапно приключва връзката, а жертвите му стопират. Писмата му съдържат шифри, за които той твърди, че ще разкрият самоличността му, в случай че бъдат декодирани вярно.

В едно писмо самият Зодиак твърди, че е умъртвил 37 жертви и е обвързван с няколко други неразрешени случая, само че публично му приписват единствено петте убийства в региона на залива и два опита за ликвидиране.

Въпреки косвените доказателства, показани от екипа, федералните и полицейските следователи, натоварени да разрешат 52-годишната тайнственост, споделят пред „ Сан Франциско кроникълс “, че за най-новата доктрина няма задоволително доказателства.

Следователите сравнявали фотоси на Пост с известната схема на килъра, публикувана през 1969 година Една от основните прилики се оказват белезите по челото му. Гари Пост също е свързван с няколко убийства в региона по същото време, само че умира през 2018 година

Джен Бучолц, някогашен сътрудник на армейското контраразузнаване, който е член на екипа, също сподели, че при дешифриране кодираните известия, изпратени от Зодиака, разкриват, че Пост е въпросният палач.

Тя сподели пред Fox News. " Трябва да знаете цялостното име на Гари, с цел да дешифрирате тези писма. Просто не мисля, че има различен метод това да бъде направено. "

Екипът проверяващи също настояват, че имат доказателства, че обвиненият е умъртвил Чери Джо Бейтс, жена убита в Ривърсайд, Калифорния, през 1966 година Убийството е било приписвано на Зодиака в предишното, само че полицията в Ривърсайд развенчава тази доктрина.

Редица имена са спрягани за самоличността на килъра Зодиак през последния половин век - в това число и наследник, който твърди, че е мъртвият му татко е именитият престъпник; различен мъж твърди, приятелят му е признал за бруталните закононарушения преди гибелта си през 2002 година

Въпреки това, единственият мъж, който в миналото е бил посочен като главен обвинен, е Артър Лий Алън от Валехо, Калифорния, който умира през 1992 година

В отговор на теорията, че Гари Пост е същинският палач, в изказване офисът на ФБР в Сан Франциско споделя за “Сан Франциско Кроникълс”, че: " Случаят на килъра Зодиак остава отворен. В момента нямаме нова информация, която да споделим.”

Полицейското ръководство на Сан Франциско също удостовери изказването пред калифорнийския вестник.

Изданието и полицията получават стотици препоръки всяка година по отношение на евентуалните обвинени за самоличността на килъра, както и вероятни решения на кодираните известия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР