Незаменими токени (Non-fungible tokens) или накратко NFT са поредният феномен

...
Незаменими токени (Non-fungible tokens) или накратко NFT са поредният феномен
Коментари Харесай

NFT токените стават все по-популярни

Незаменими токени (Non-fungible tokens) или в резюме NFT са следващият феномен от света на криптовалутите, който притегля от ден на ден погледи, както на вложителите, по този начин и на по-широката публика. Това съобщи Димитър Ганев, съучастник в българската софтуерна компания " E-CARD ", която е в топ 50 в Европа. След като през предходната година аукционната къща Christie`s продаде първото в света NFT произведение на изкуството, представляващо колаж от цифрови изображения, за внушителната сума от 69.3 млн. $, NFT нововъведението стартира да притегля от ден на ден погледи.

Но какво е NFT

Най-общо казано NFT трансформира цифрови творби на изкуството и други неща, като видеа или изображения, в уникален, неповторим актив, който може елементарно да се търгува посредством блокчейн системата.
Въпреки, че това звучи не толкоз просто за схващане, нововъведението носи съществени доходи за доста актьори, музиканти, инфлуенсъри и несъмнено вложители, които влагат съществени суми с цел да имат NFT версия на цифрово изображение, сподели Димитър Ганев.
Така да вземем за пример, първата обява на Джак Дорси в Twiter бе продадена за 2.9 млн. $. Видеоклип, показващ забивка на баскетболната звезда Леброн Джеймс бе продаден за над 200 000 $, а NFT версията на известно GIF изображение на летяща котка от преди 10 години пък бе продадено за 600 000 $.
Незаменимите токени обаче не са тъкмо нова технология. CryptoKitties, цифрова игра на крипто платформата на Ethereum, позволяваща на потребителите да получават и продават виртуални котки, които са неповторими и записани на блокчейн системата на криптовалутата, се води за един от истинските образци за NFT технология, изясни Ганев.

Защо NFT станаха толкоз известни

„ Част от този интерес идва от хора, които се любуват да поддържат работата на самостоятелни създатели посредством пазаруване на работата им “, споделя Майк Щайб, изпълнителен шеф на Artsy. “Други са заинтригувани от концепцията да вземат цифров актив, който никой не може да копира или да твърди, че има владеене над него. Ценовите върхове при NFT наподобяват движени значително от нови крипто милионери и милиардери, които желаят да диверсифицират биткойн притежанията си. “, споделя той. Ето всичко, което би трябвало да знаете:

Какво тъкмо е NFT

Незаменимите токени или NFT са елементи от цифрово наличие, което е обвързвано към блокчейн система – технологията, която стои зад виртуалните валути като биткойн и Ethereum, изясни Димитър Ганев от " E-CARD ". За разлика от NFT, криптовалутите са заменими, което значи, че те могат да се заменят или обменят с други виртуални валути на същата стойност, тъкмо както обичайните хартиени пари.
От друга страна незаменимите токени съставляват неповторим и незаместим актив, което значи, че няма два идентични незаменими токена. Всеки е уникален и има лична стойност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР