Съоснователят на Twitter Джак Дорси обяви, че неговата компания за

...
Съоснователят на Twitter Джак Дорси обяви, че неговата компания за
Коментари Харесай

Block на Джак Дорси ще купува Биткойн всеки месец

Съоснователят на Twitter Джак Дорси разгласи, че неговата компания за финансови технологии Block възнамерява да отделя 10% от брутната си облага от Биткойн артикули за закупуване на BTC всеки месец.

В писмо до акционерите от 2 май Дорси разкри тази тактика дружно с впечатляващите резултати на Block за първото тримесечие. Той посочи ранното приемане на Биткойн от страна на Block, заявявайки:

В интервала сред четвъртото тримесечие на 2020 година и първото тримесечие на 2021 година Block е придобил BTC на стойност $220 милиона.

Дорси акцентира, че инвестицията им в Биткойн надвишава технологията и съставлява ангажимент към бъдещето, в което икономическото овластяване е необятно публикувано.

Според последния доклад за приходите към 31 март Block е разполагала с 8,038 BTC на стойност почти $573 милиона, с регистрирани облаги на хартия в размер на $233 милиона.

Брутната облага на Block от продажби на Биткойн посредством Cash App е повишена с близо 60% на годишна база до $80.1 милиона през първото тримесечие на 2024 година С до 10% от тази облага евентуално могат да бъдат закупени към 1,350 BTC при настояща цена от към $58,956.

Приходите на компанията от продажба на Биткойн, представляващи количеството продадени BTC на клиенти на Block, се усилиха с 26% на годишна база до $2.73 милиарда през първото тримесечие. Този растеж се дължи на повишението на междинната пазарна цена на Биткойн през тримесечието.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР