Незабавно отваряне на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и

...
Незабавно отваряне на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и
Коментари Харесай

Ресторантьорите поставиха ултиматум на правителството

Незабавно отваряне на всички нощни клубове, заведения за хранене, питейни заведения, фитнеси и молове и оповестяване на разпоредбите,  при които ще работят! Не на 21 декември! Сега!

Това написаха в извънредно остро отворено писмо Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, часове откакто Българският лекарски съюз предложи частичния локдаун да остане до Ивановден.

Двете сдружения упорстват властта да признае взетите решения за затваряне на редица бизнеси като " неефективни и грешни ", както и повече да не се допускат дискриминационни забрани за осъществяване на труд на една част от бизнеса. 

Ресторантьорите желаят да знаят ясно при какви правила клиентите им ще могат да посрещнат Нова година.

В писмото си те напомнят, че нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината това прави 150 дни. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Това обаче с нищо не трансформирало обстановката с разпространяването на болестта.

И привеждат следните обстоятелства за заболеваемостта:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в народен мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% позитивни проби.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространяването на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, позитивни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 умряли.

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% позитивни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 умряли.

" Какво се промени? Отговорът е: НИЩО! ", пишат гневните ресторантьори.

" Последните дни бяха задоволително положително доказателство, че не заведенията са отговорни за разпространяването на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте публичното мнение против нас! Фактите, обаче, към този момент приказват повече от всички останали нелепости, които вие изрекохте и направихте! А когато обстоятелствата приказват и ЩАБЪТ мълчи!!! ", се споделя още в писмото им.

Двете сдружения цитират конституцията и нарушеното право на труд, както и задължението страната да се грижи за съзаване на условия за реализиране на това право.

Днес Българският лекарски съюз и представителството на СЗО у нас се оповестиха срещу разхлабване на ограниченията на 21 декември и приканиха да стиснем още малко зъби. " Тази година ще бъдем дружно със фамилиите си в по-тесен кръг. Така бяхме и по Великден. Не бива да позволяваме повече случаи, в които пациенти няма къде да бъдат признати “, прикани ръководителят на съюза доктор Иван Маджаров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР