Невероятни открития за извънземни – тук, на малката космическа скала,

...
Невероятни открития за извънземни – тук, на малката космическа скала,
Коментари Харесай

Невероятни открития за извънземни – топ 10 класация

Невероятни открития за извънземни – тук, на дребната галактическа канара, която назоваваме Земя, хората постоянно се чудят дали сме сами или не в тази галактика. На този въпрос не беше отговорено през последните години. Но пък наподобява, че доста открития усилват вероятността за битие на извънземни същества.

Откритията на най-близката до нас планета, във външната слънчева система и надалеч оттатък, наподобява сочат към опцията други светове да одобряват организми, вариращи от бактерии до софтуерни същества. Може би новите резултати през идващите години най-сетне ще разкрият кой различен може да бъде там.

10. Дали извънземните ни се обаждат от Проксима Кентавър

Отговорът на странните сигнали, протичащи се във Вселената, в никакъв случай не идват от извънземни. Това най-малко е формалната версия. През 2020 година откриватели оповестиха, че са уловили доста тайнствен лъч сила в радиочастта на електромагнитния набор при 980 мегахерца. Сигналът идва от най-близката до нас звезда след слънцето – Проксима Кентавър.

Тази звезда е единствено на 4,2 светлинни години и е гостоприемник на един газов колос и един каменист свят. Този каменист свят е 17% по-голям от Земята, който се намира в обитаемата зона на своята звезда. Това значи, че там може да съществува течна вода.

Съобщава се, че необяснимият сигнал се е изместил леко, до момента в който е бил следен, по метод, който прилича смяната, породена от придвижването на планета. Изследователите са разчувствани, само че внимателни, обяснявайки, че ще би трябвало да схванат дали по-познати източници, като комета, водороден облак или даже човешка технология, могат да имитират извънземен сигнал. Най-вероятно ще отнеме време, преди да схванат някакъв метод, посредством който извънземните да се пробват да създадат контакт с нас.

9. Извънземни бактерии може да живеят в облаците на Венера

Астробиолозите бяха в нервна възбуденост с очакване и песимизъм, когато се появиха вести за евентуални доказателства за живот в горните облаци на Венера. Съобщението уточни съществуването на фосфин, необичаен и постоянно токсичен газ, който най-малко на Земята съвсем постоянно се свързва с живи организми. Със своята адска температура на повърхността, извънредно налягане и облаци от сярна киселина, Венера от дълго време е втора цигулка на видимо по-потенциално обитаемия Марс.

Но екип насочи както телескопа Джеймс Клерк Максуел на Хаваите, по този начин и Големия милиметров/субмилиметров масив Атакама в Чили към Венера. Учените уловиха наличието на фосфин в заоблачен пласт на планетата Венера. Този газ е същия като на Земята във връзка с температури и налягания.

Известно е, че земните бактерии процъфтяват в някои много сложни условия, което прави биологичното пояснение не безсмислено. Изследователският екип не твърди, че това е 100 процентово доказателство за съществуването на “космически буболечки ”. Повечето учени от тези среди също не са напълно уверени, само че в случай че не друго, това ще значи повече финансиране в лов за живот на малко евентуални места.

8. Оумуамуа може да е извънземен артефакт – невероятни открития за извънземни

Преди две години учените видяха обект с форма на пура, който се носеше през Слънчевата система. Наричено Оумуамуа , образуванието се смята от множеството за междузвездна комета, изхвърлена от друга звезда. Но детайлните наблюдения демонстрираха, че Оумуамуа се форсира, като че ли нещо го задвижва и учените към момента не са сигурни за какво.

Ави Льоб, астрофизик от Харвардския университет, допусна, че вместо комета, междузвездният клиент може да е извънземна сонда. Движението й става посредством светлинно платно – необятно милиметър фино парче материал, което употребява радиационното налягане на светлината за задвижване.

Други учени хвърлиха студена вода върху концепцията на Льоб, акцентирайки, че водородният лед може да се е стопил от обекта по метод, сходен на ракетен мотор или различен способ за задвижване. Но през август Льоб отвърна, като написа в изследване, в което се показва, че водородният лед се нагрява доста елементарно даже в студените дълбини на междузвездното пространство и е трябвало да се сублимира, преди „ Оумуамуа ” да доближи нашата система. Изглежда, че дебатът може да продължи още дълго време.

7. Военноморските сили разсекретиха видеоклипове с НЛО

Доста огромна част от земляните не ги интересува какви двусмислени доказателства измислят учените, с цел да покажат, че извънземни съществуват. Те са уверени, че сме били посещавани от софтуерни същества доста пъти, акцентирайки истории за НЛО и срещи с извънземни.

Истински вярващите получиха нова доза “доказателства ” през април, когато военноморските сили на Съединени американски щати пуснаха фрагменти, снимани от водачи. В тях се демонстрират странни безкрили самолети, пътуващи с хиперзвукова скорост, обикалящи слепешката и изглеждащи като причудливи извънземни машини.

Въпреки съществуването на такива видеоклипове, хората към момента би трябвало да бъдат внимателни, твърди журналистката на свободна процедура Сара Скоулс в книгата си „ Т е към този момент са тук: просвета на НЛО и за какво виждаме чинии “. След като реши да прегледа доказателствата на Военноморски сили, Скоулс не съумя да дефинира дали в действителност демонстрират извънземни самолети. Но тя откри доста по-човешка история, като беседва с водачи в актуалната НЛО просвета и разиска нашата доста съществена нужда да имаме вяра в нещо отвън себе си.

6. Млечният път може да гъмжи от океани – невероятни открития за извънземни

Океаните, които са класифицирани като такива, имат обилни количества вода върху или тъкмо под повърхността. Те са изненадващо постоянно срещани в Слънчевата система. Земята явно е едно такова място, само че се счита, че спътникът на Юпитер Европа има големи морета под ледената си обвивка. А спътникът на Сатурн Енцелад е прочут с воднисти гейзери. Импулсът в действителност се основава в астрономическата общественост, с цел да изпрати сонда, която може да кацне на всеки сателит някъде през 2030-те и да ревизира дали някое живо създание може да се крие под тази обвивка.

Що се отнася до океанските светове оттатък нашето слънце, в изследване, оповестено през юни, откривателите разгледаха 53 екзопланети, сходни по мярка на Земята. Те проучиха променливи, в това число техния размер, компактност, орбита, повърхностна температура, маса и разстояние от тяхната звезда. Учените заключават, че от 53-те, почти една четвърт може да имат верните условия, с цел да се смятат за океански светове. Това допуска, че такива места могат да бъдат релативно постоянно срещани в галактиката.

5. Земните буболечки дишат водород, може би и извънземните го вършат

Повечето земляни се нуждаят от О2, с цел да оцелеят. Но кислородът не е постоянно срещан в космоса, съставлявайки към 0,1% от елементарната маса на Вселената. Има доста повече водород (92%) и хелий (7%), а доста планети, в това число газови колоси като Юпитер и Сатурн, са направени най-вече от тези леки детайли.

През май учените взеха E. coli (бактерия, открита в червата на доста животни, в това число хора) и елементарните дрожди (гъбички, употребявани за печене на самун и подготвяне на бира) и се пробваха да видят дали те могат да живеят в друга среда.

Вече е известно, че такива микроби оцеляват без О2. Когато са сложени в колба, цялостна с чист водород или чист хелий, те съумяват да порастват, въпреки и с по-бавни темпове от нормално. Резултатите демонстрират, че когато търсим организми другаде във Вселената, може да се наложи да преглеждаме места, които не наподобяват тъкмо като Земята.

4. Животът може да живее към черна дупка – невероятни открития за извънземни

Когато търсят живот в други светове, множеството учени се придържат към това, което знаят – търсят светове с размер на Земята, обикалящи към слънчеви звезди. Но биха могли да съществуват доста по-екзотични конфигурации, като да вземем за пример планета, обикаляща към и нагрявана от черна дупка. На пръв взор сходен сюжет наподобява неуместен.

Но, обратно на известните изображения, черните дупки не просто засмукват всичко към себе си. Възможни са гравитационно постоянни орбити, както и съществуването на светлина от галактическото фоново лъчение. Температури близки до безспорната нула от ранната галактика, която прониква в цялото пространство – ще се нагрее, когато падне в черната дупка. Както сподели обява, оповестена през март, това може да обезпечи топлота и сила на всички организми, които вероятно са съумели да се развият на такова необичайно място.

Любопитни обстоятелства за образуването на нашата слънчева система

3. 1000 места от които извънземните може да ни следят

Докато търсим същества отвън нашата планета, значимо е да имаме поради, че може да не сме единствените, които вършат това. През октомври откривателите излязоха с азбучник от 1004 близки звезди, които биха били в добра позиция да открият живота на Земята.

„ Ако наблюдаващите бяха там, търсейки от планети, обикалящи към тези звезди, те биха могли да видят признаци на биосфера в атмосферата на нашата бледосиня точка “, споделя водещият създател на проучването Лиза Калтенегер – доцент по астрономия в Корнел.

Използвайки принадлежности за наблюдаване, сходни на методите за установяване на времето на прекосяване, които човешките астрономи употребяват за проучване на екзопланети, такива извънземни наблюдаващи биха могли да търсят О2 и вода в нашата атмосфера и може би да заключат, че Земята е добър дом за организмите.

2. Повечето извънземни евентуално са мъртви – невероятни открития за извънземни

Където има живот, има и гибел. Макар че обичаме да си представяме, че нашата вселена гъмжи от софтуерни същества, способни да се свържат с нас, противоположната страна признава, че всички култури се издигат и падат, което значи, че доста галактически общества евентуално са починали от дълго време.

Модел, оповестен през декември, показва някои неща за тези истини, като взема поради:

  • честотата на смъртоносни, излъчващи радиация свръхнови;
  • времето, належащо за развиването на интелигентния живот, в случай че изискванията са подходящи;
  • вероятната наклонност на съществата да се самоунищожават.

Анализът откри, че най-голямата възможност за пораждане на живот в Млечния път евентуално се е случила преди към 5,5 милиарда години, преди даже да се образува нашата планета. Това допуска, че човечеството е релативно закъсняло в галактиката и че доста от нашите евентуални сътрудници от другия свят към този момент не са в близост.

Необясними загадки от античен Египет – Топ 10 ранглиста

1. Трябва да сме готови, до момента в който търсим живот във вселената

Човешкият мозък има доста ограничавания. Ние сме подведени от когнитивни пристрастия, оптични илюзии и невнимателна слепота за неща, които не чакаме да забележим. Един въпрос, който постоянно е преследвал проучванията на извънземни същества, е дали можем да разпознаем живот, който е толкоз друг от този, който срещаме тук на Земята. Учените от дълго време ни приканват да чакаме непредвиденото, пробвайки се да не разрешават на теорията да повлияе прекомерно мощно на това, което считаме за значимо.

Животът на други планети може да не оставя същите биологични отпечатъци като земните организми. А това ги прави сложни за забелязване от нашата позиция. И както споделя Клер Уеб, студентка по антропология и история на науката в Масачузетския софтуерен институт, би трябвало да се обучим да „ вършим познатото необичайно “, гледайки себе си през извънземна леща в опит непрекъснато да преразглеждаме личните си догатки. По този метод бихме могли да разберем по-добре себе си през очите на различен. И може би да срещнем същества от други светове по техните лични условия, а не по нашите.

Топ 10 необясними феномени, към момента мистерия за учените

Топ 10 необясними феномени – науката е много развита в днешно време, само че има доста неща, които не може да изясни. И когато хората видят, чуят или повярват на нещо, което не е обяснено, науката се пробва да потвърди, че нещата не съществуват и това в действителност е невероятно. По-надолу ще научите повече за някои от…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР