Невероятната световноизвестна певица, изпълнител на джаз, български, турски и цигански

...
Невероятната световноизвестна певица, изпълнител на джаз, български, турски и цигански
Коментари Харесай

Йълдъз Ибрахимова е в свободен полет, когато импровизира


Невероятната световноизвестна певица, реализатор на джаз, български, турски и цигански фолклорни песни и съветски романси Йълдъз Ибрахимова през днешния ден навършва 70 години .

„ И аз се сюрпризирам от годишнината. Чувствам се на възрастта на моите студенти “, призна пред Радио София певицата от Турция.

Тя е знамение на чудесата “, сподели за нея кавалджията на планетата Теодосий Спасов , който е имал щастието освен да я познава от 1983 година, само че и да работи с нея. Правили са турнета с групата „ Джаз линия “.

„ Тя е приключила оперно пеене, само че по-късно се насочва към джаза, към пробните форми. Има непрекъснато възприятие за откривателство “, уточни Спасов.

Преди време пред БНР Йълдъз Ибрахимова споделя: „ Учих класическо пеене, само че то не ми стигна. Избрах пътя на по-трудното изкуство – джаза, при който няма правилник, а импровизация. В един миг и джаза не беше задоволителен, по тази причина взех решение да прескачам рамките, да разгръщам границите “.
А през днешния ден тя прибавя:
Когато скалъпвам, се усещам доста свободна, в полет , който не се лимитира от нищо странично. “
В диалога на Ива Дойчинова ще чуете по какъв начин Теодосий Спасов пее „ Хепни бър`дей “ в жанр Янка Рупкина, а Йълдъз Ибрахимова – оперно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР