Невероятна атмосфера, незабравими музикални моменти, емоции и дори сълзи -

...
Невероятна атмосфера, незабравими музикални моменти, емоции и дори сълзи -
Коментари Харесай

Най-силните моменти от фестивала в Гластънбъри

Невероятна атмосфера, незабравими музикални моменти, страсти и даже сълзи - всичко това претърпя публиката на един от именитите музикални фестивали в Европа - този в Гластънбъри. Прощалният концент на Елтън Джон обаче не беше единственото велико осъществяване във финалната вечер. Вижте кои са останалите реализатори, които сграбчиха сърцата на почитателите в галерията. Ако желаете да знаете още за фестивала, вижте:

Гластънбъри е един от най-дългоочакваните музикални фестивали в света, който притегля хора от всички сфери на живота в Съмърсет, Англия., с цел да се насладят на неповторимата комбинация от музика, изкуство и просвета. Фестивалът Гластънбъри се организира за първи път през 1970 година и от този момент се е трансформирал в един от най-емблематичните музикални фестивали в света.

Фестивалът е въодушевен от философията на хипи придвижването и в началото е умислен като празник на музиката и контракултурата. С течение на годините фестивалът се разраства по мярка и известност, трансформирайки се в огромно събитие, което притегля над 200 000 души всяка година. Фестивалът се трансформира и в платформа за политически активизъм и дела за обществена правдивост. През 1985 година Гластънбъри е хазаин на първото в историята поле на Грийнпийс, а през 2019 година фестивалът афишира изключителна обстановка, обвързвана с климата, и дава обещание да се трансформира в събитие с нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2030 година Гластънбъри също по този начин е звучен покровител на правата на ЛГБТК+, като през 2019 година фестивалът е хазаин на прайд церемониал.



Един от най-вълнуващите аспекти на Гластънбъри е голямото многообразие на предлаганата музика. Фестивалът е бил хазаин на някои от най-големите имена в музиката - от Дейвид Боуи до Бионсе, и показва разнородни жанрове, в това число рок, поп, хип-хоп и електронна музика. Освен главните подиуми има и по-малки зали, на които се показват изгряващи реализатори и ъндърграунд групи. Фестивалът е прочут и със своите арт съоръжения и креативен пространства. Зоната Shangri-La да вземем за пример съставлява просторен лабиринт от завладяващи арт съоръжения, пространства за представления и секрети заведения. Фестивалът разполага и със специфична зона за изкуства и занаяти, където посетителите могат да вземат участие в работилници и да основават свои лични творби на изкуството.

И най-после, културната и обществена атмосфера на Гластънбъри е в действителност неповторима. Фестивалът е място, където хора от всички среди могат да се съберат и да отпразнуват общата си обич към музиката и изкуството. Това е място, където участниците могат да се провиснал и да бъдат себе си, свободни от рестриктивните мерки на всекидневието. Фестивалът е прочут и със мощното си възприятие за общественост, като участниците постоянно основават близки връзки със съседите си по къмпинг и вземат участие в групови действия като утринни йога сесии.

Гластънбъри е доста повече от музикален фестивал. Той е културен феномен, който е превзел сърцата и мозъците на хората по целия свят. Независимо дали сте фен на музиката, на изкуството или просто търсите неповторимо и незабравимо прекарване, Гластънбъри е мястото, където би трябвало да бъдете. Със своята богата история, разнообразна гама от музика и изкуство и гостоприемна и приобщаваща атмосфера Гластънбъри 2023 дава обещание да бъде събитие, което ще остане дълго в паметта.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР