Неведнъж сме ви разказвали за странни шофьорски похвати, които са

...
Неведнъж сме ви разказвали за странни шофьорски похвати, които са
Коментари Харесай

Руски метод за изолиране на акумулатора в много студено време

Неведнъж сме ви разказвали за странни шофьорски похвати, които са измислени не от някаква волност, а в резултат на многократни проблеми. Някои от тях са ефикасни, други не толкоз, само че съветските такива, изключително когато са свързани с люта зима не са за занемаряване.

Сега ще ви разкажем точно за един съветски способ за уединяване на акумулатора в доста студено време. За задачата са ви нужни единствено вестници и алуминиево готварско фолио. Иначе и единствено най-обикновени вестници ще се оправят със задачата, само че не е безвредно да се разреши подобен пожароопасен материал да влезе в двигателния отсек.

Тънката, само че компактно сгъната хартия би трябвало да се увие с алуминиево фолио за храна. Завивате батерията с получената изолираност от всички страни, тъй че фолиото да не допира клемите, и я фиксирате. В такава " одежда " батерията ще задържи заряда си по-дълго и ще реагира по-бавно на температурните промени.

Но най-важното е, че самобитния термос ще помогне да се предотврати замръзването на електролита. А това може да се случи във всяка батерия, тъй като този разтвор от вода и киселина може да замръзне при доста ниски температури. Не забравяйте и, че акумулатора съвсем не се зарежда на луфт и с цел да го " възбудите ", би трябвало да изминете най-малко десетина километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР