Непрекъснато има провокации от президентската институция.Това каза в петък премиерът

...
Непрекъснато има провокации от президентската институция.Това каза в петък премиерът
Коментари Харесай

Денков: Непрекъснато има провокации от президентската институция

" Непрекъснато има провокации от президентската институция. "

Това сподели в петък министър председателят Николай Денков след изявлението на президента Румен Радев по-рано денем. " Управляващите нямат лично мнение ", атакува президентът. 

" Винаги съм казвал, че институциите би трябвало да демонстрират почитание една към друга. Непрекъснато има провокации от страна на президентската институция. Няма да вляза в този звук. Ще давам отговор по метода, по който считам, че би трябвало да дава отговор институцията, която съставлявам, и по метода, който пази българските национални ползи ", сподели Денков.

" Кога нашият президент е имал свое мнение - когато подписва тези цитати или когато през днешния ден повтаря съветски опорки, които нямат нищо общо с това от членовете на Европейски Съюз и НАТО ", попита още министър председателят по тематиката за личното мнение.

Той онагледи това си запитване с няколко цитата.

" Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да се изтегли от Украйна. "

" Ние сме в цялостна поддръжка на държавното управление и хората на Украйна и тяхната героична отбрана на тяхната страна. Ние препотвърждаваме нашата безусловна поддръжка на украинската самостоятелност и териториална целокупност в границите на интернационално приетите ѝ граници, включително интернационалните води. "

" Руската федерация е най-съществената и директна опасност за стабилността на страните - членки на НАТО, а също по този начин на мира и стабилността в евроатлантическата област. "

Денков посочи, че въпросните цитати са от мадридската декларация на 29 юни 2022 година - 4 месеца след началото на войната, която е излязла от името на всички държавни ръководители след среща, на която е участвал Радев.

Премиерът разяснява и думите на Радев по какъв начин Украйна упорствала да води войната, само че сметката плащала цяла Европа.

" Българският народен интерес е войната сред Русия и Украйна да спре колкото се може по-бързо, само че това няма да стане с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия, най-лесният, най-бързият метод е Русия да изтегли войските си от Украйна и тогава войната може да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин. "  

" Този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин. Те започнаха войната. Най-бързият метод тази война да спре е същият този кръг да каже на войските си - изтеглете си, и войната ще спре за един ден ", безапелационен беше Денков.

По думите му създаване на военни сили и консолидираното им в НАТО е единствената гаранция, която България има за отбрана на националната сигурност.

" Така че по никакъв метод не мога да преглеждам изпращането на едни БТР-и, които в никакъв случай не са били употребявани в тази страна, които стоят в складовете повече от 40 години и са били забравени в тези хранилища като опасност за националната сигурност ", добави Денков.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР