Неправомерно задържаните от Рашков осъдиха МВРЦвета Караянчева, областен лидер на

...
Неправомерно задържаните от Рашков осъдиха МВРЦвета Караянчева, областен лидер на
Коментари Харесай

Цвета Каранчева: Справедливостта възтържествува!

Неправомерно арестуваните от Рашков осъдиха Министерство на вътрешните работи

Цвета Караянчева, регионален водач на ГЕРБ, оповести пред публицисти решението на Административния съд на Кърджали във връзка с заповедите за задържане на членове на ГЕРБ по време на предизборната акция за 46 Народно събрание.

„ Тогава се организираха акции, доста хора бяха принуждавани да подписват протоколи без да имат никакво учредени за това, бяха задържани, арестувани за 24 часа. Още тогава ние декларирахме, че на тази наши сътрудници, които са непозволено арестувани, ще им осигурим правна помощ, с цел да си търсят правата пред съда. “, напомни Караянчева, представена от.

Ефектът от арестите беше 200 000 гласа по-малко за ГЕРБ с помощта на тези полицейски акции, по този начин както разгласи вътрешният тогава министър в служебния кабинет -Бойко Рашков. „ Хората се уплашиха да гласоподават “, разяснява тя. Затова потърсихме правата си и към този момент е реалност решението на Административния съд, а точно: заповедите за задържане на Хюсеин Садък, Шукри Вели и Митко Хатимов са анулирани. Решението е дефинитивно и МРВ е наказано да заплати разноските по делата, които са в размер на 1 270 лв..

„ Справедливостта спечелва “, отсече Цвета Каранчева.

Тя добави, че делата ще продължат. „ Ще търсим отговорност за неимуществени вреди на потърпевшите от незаконосъобразните дейности на съображение Закона за отговорността на страната и общините за вреди и по чл.45 от Закона за отговорностите и договорите. Отново ще спомагаме на тези наши сътрудници и ще си търсим правата. “, съобщи Караянчева.

Бившият началник на Народното събрание благодари на българския съд за решението, което беше взето в интерес на Иван Гавазов. Инж Гавазов беше възобновен на поста шеф на Областно пътно ръководство. „ Безспорен престиж и експерт. Човек, който беше незаслужено упрекнат в нещо, което е неприлично и което е плод на дребнави служители, хора, които си мислят, че когато имат власт, могат да оказват напън и да уволняват. “, разяснява Цвета Караянчева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР