Неофициално САЩ са поискали от Турция да изпрати своите руски

...
Неофициално САЩ са поискали от Турция да изпрати своите руски
Коментари Харесай

Войната в Украйна. Какво поискаха САЩ от Турция?

Неофициално Съединени американски щати са поискали от Турция да изпрати своите съветски системи за противоракетна защита С-400 на Украйна, с цел да й помогне в битката против съветските агресори. Това заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и три осведомени източника.

Американски високопоставени представители са създали предлагането на турските си сътрудници предишния месец, само че не е направено съответно или публично искане. Източниците са допълнили, че настояването е било упоменато по време на визитата в Турция на зам.-държавния секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман по-рано този месец.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън желае от съдружниците си, които употребяват съветско съоръжение и системи, които включват и С-300 и С-400, да обмислят прехвърлянето им на Украйна, която се пробва да отблъсне съветската инвазия, почнала на 24 февруари.

Идеята, която съгласно анализатори, ще бъде отхвърлена от Турция, беше част от по-широка полемика сред Шърман и високопоставени турски чиновници за това по какъв начин Съединени американски щати и съдружниците им могат да създадат повече, с цел да поддържат Украйна и по какъв начин да подобрят двустранните връзки.

Турските управляващи не са коментирали никакви американски оферти, свързани с прекачване в Украйна на системите С-400 на Анкара, които от дълго време са причина за спор сред двете страни от НАТО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР