Необичайно и непознато за медицинската наука заболяване разболяло 38-годишната Филипина

...
Необичайно и непознато за медицинската наука заболяване разболяло 38-годишната Филипина
Коментари Харесай

Лекарите в шах! Тази млада българка през деня е инвалид, нощем обаче ходи съвсем нормално!

Необичайно и непознато за здравната просвета заболяване разболяло 38-годишната Филипина Цонева от Велико Търново. Жената обиколила десетки лекари и експерти, които оставали озадачени от положението й и не могли да кажат безапелационна диагноза. Странният случай съгласно тях е медицински феномен, написа " Борба ". Филипина не може да върви денем и единственият й късмет за напредване е инвалидната количка. Нощем обаче всичко се трансформира и тя употребява краката си изцяло пълноценно. Заради заболяването 38-годишната жена напълно е преобърнала режима си на живот – в 02:00 часа се къпе, готви, прави домакинска работа и всевъзможни други действия, само че когато се покаже слънцето – краката й още веднъж отхвърлят и става неработоспособен.

Филипина има три висши образования – по история и география, туризъм и право. Работила като учителка, само че огромното й предпочитание било да стане проверяващ служител на реда. По стичане на събитията кандидатствала за военослужеща в химическото отделение в Горна Оряховица и в края на 2008 година била назначена. Кошмарът почнал при започване на 2017 година. Първоначално усещала, че нещо необичайно се случва с левия й крайник. " Чувствах, че все едно кракът ми изпада в безтегловност, когато вървя известно време. След къса почивна всичко се възстановяваше. Не можех да оставя нещата по този начин и отидох на обзор във Военно здравна академия в София. Първоначално ми направиха нуклеарно магнитен резонанс на кръста, с цел да изключват опцията за дискова херния. Изследването удостовери, че няма проблем в тази област, а по-късно прекосих скенер на главата, при който медиците видяха лезии “, изясни търновката.

Професорът, който се заел със случая й, заключил, че става дума за множествена склероза. Тя обаче имала подозрения за диагнозата, защото нямала присъщите за заболяването признаци – проблем с очите, загуба на ориентировка, световъртежи и уязвимост в ръцете. Въпреки това се доверила на екипа и останала за хоспитализация. " Започнаха да ми вливат кортикостероиди и да ми ползват урбазон, слагаха ми системи в продължение на 5 дни, което ми оказа отрицателно влияние. Аз стопирах да вървя, до момента в който останалите пациенти с тази диагноза се подобряваха при такова лекуване. Отидох в болничното заведение сама на крайници, без да ме съпровожда никой, а с всеки минал ден се влошавах и нещата се усложняваха. Накрая на престоя ми стопирах да вървя обикновено, само че най-любопитното е че нощем се движех свободно. Медицинските сестри и лекарите бяха шокирани от положението ми. Не бяха виждали сходно нещо “, описа Филипина.

На 25 юни я изписали с ангажимента да се върне на 20 август, за поддържаща терапия. В този един месец Филипина се придвижвала сама, въпреки да има усложнения, само че карала и даже ходела без непозната помощ. Посетила няколко пъти минералния басейн в Полски Тръмбеш и това й повлияло позитивно, тъй като почнала да изкачва по-лесно стъпала пред жилищния й блок. Когато се върнала в болничното заведение и приложили още веднъж кортикостероиди и това изрично влошило положението й. От тогава изгубила опцията през деня да употребява краката си. След това почнала да върви на разнообразни лекари и да се подлага на всевъзможни проучвания – кръвни, генетични, хормонални., само че никой доктор не можел да кажа какво й има.

Ходила на иглотерапия, посещавала барокамера, подложила се на репетитивна транскраниална магнитна стимулация – нищо не дало резултат. Потърсила помощ и от доктор в Турция, който също вдигнал ръце. 38-годишната жена допуска, че странното заболяване се е отключило след сложени й ваксини за хепатит В и човешки папилома вирус. " Мисля, че тези ваксини може да са провокирали заболяването. Поставиха ми ги през 2013 година и евентуално постепенно са почнали да работят негативно и да ме унищожават. Същото допусна и известния доцент доктор Димитър Чакъров в София. Той беше заинтригуван откакто му споделих признаците и сподели, че въпреки да е на 80 години – сходно заболяване не е срещал “, съобщи Филипина.

Дългогодишният експерт й предписал имуноглуболини, които би трябвало да й се вливат всеки месец. Те костват по 700 лева Тяхната цена е непостижима за дамата и има потребност от финансова поддръжка, с цел да си ги разреши, тъй като не се поставят по здравна каса. Който има опция да подари сума за лекуването й, може да го направи на:

Дарителска сметка:

Банка ДСК-клон В.Търново

IBAN BG64STSA93000025092256 BIC STSABGSF

Филипина Цонева Цонева

38-годишната споделя, че с неспокойствие чака да стане 2:00 часа нощем, с цел да върви обикновено и да прави всички нормални действия за здравите хора. Споделя, че доста й липсва трудовата ангажираност, само че за благополучие, има предложение за работа като онлайн помощник във компания. Работодателят, който й предложил офертата, спечелил европроект даващ му право да назначи човек със 100-процентова неработоспособност, имащ право да извършва отговорностите си от у дома. Дали ще бъде назначена обаче зависи от новото решение на ТЕЛК, което ще излезе в края на седмицата. В него под въздействие ще се вземе мнението на комисията дали е работоспособна, макар болестта си.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР