Необходимостта от свежи пари за посрещане на непредвидени плащания или

...
Необходимостта от свежи пари за посрещане на непредвидени плащания или
Коментари Харесай

Посрещаме непредвидени разходи с пари от земеделски земи...

Необходимостта от свежи пари за посрещане на непредвидени заплащания или придобиване на различен парцел са измежду най-честите аргументи притежателите на земеделска земя да се решат да продадат парцелите си. Това излиза наяве от изследване на настройките на притежателите на поземлени активи, поръчано от „ Агрион “. Продавачите се вземат решение на договорка, също по този начин за образуване на абитуриентски бал или женитба, за прехрана на студент или идно тръгване в чужбина.

Според участниците в допитването, водещ фактор при избора на покупател е сигурността на договорката и бързото й осъществяване. Собствениците на земя, които желаят да продадат парцела си, избират документите по договорката да бъде готова от отсрещната страна. В множеството случаи притежателите заобикалят да се доверяват на инцидентни купувачи и търсят договорка с компания, която е потвърдила във времето, че е добър собственик и сътрудник, и се грижи за земите, които ръководи. Анализът на компанията за ръководство на аграрни активи демонстрира още, че делът на хората, които посещават офис на „ Агрион “ се е нараснал двойно. Дружеството е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд и най-популярната компания измежду евентуалните продавачи. Освен за съвещания и изследването на благоприятни условия за финансиране, от ден на ден хоратърсят „ Агрион “ в опит да сключат договорка.  Според наблюдаващите на пазара едно от най-големите преимущества на сдружението е безвъзмездна оценка на земеделските земи, която вършат. Собствениците на парцели могат да изискат оферта или да заявят безвъзмездна оценка на земите си на адрес http://www.agrion.bg/bg/request/sell или във всеки един от районните офиси на земеделското сдружение. От компанията регистрираха засилен интерес към новата услуга.

 „ С осъществяването на безвъзмездни оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на „ Агрион “. Това икономисва време и разноски на притежателите и ще им помогне да вземат осведомено решение.

Притежатели на аграрни парцели в България са най-вече хора от по-възрастното потомство, над 55 години, със междинни за страната приходи,за които продажбата на парцел е най-бързият и сигурен метод да обезпечат нужните им пари за непредвидени разноски. Голяма част от тях са склонни да продадат част от парцелите си, вместо да теглят заем от банка и да натрупат отговорности. Процедурата при продажба е доста по-бърза и опростена, и икономисва много разноски на притежателите.

Стойността на поземления парцел се въздейства най-много от местоположението, землището, транспортната досегаемост, съществуването на връзки, формата, размерите и категорията на земята. Качеството на почвата също въздейства на цената на поземлените активи, осведомят специалистите в сектора. 

Средният размер на притежаваната земя у нас е към 20 дка земя, като притежателите й живеят най-вече в столицата или другите огромни градове, сочат данните на „ Агрион “. Терените са им в отдалечени региони, постоянно над 100 км разстояние от местоживеенето им, а парцелите са раздробени на дребни елементи от наследници, които постоянно  водят правосъдни разногласия между тях. Голяма част от притежателите на земеделска земя имат други специалности и нямат интерес и предпочитание да се занимават със земеделие.

Обикновено те отдават земите си на локални земеделци против алегорични суми, дават ги за прилагане на родственици или ги остават да пустеят. Проучването на „ Агрион “ демонстрира, че всеки пети притежател на земя е оставил парцела си да пустее и не го развива по никакъв метод. Според формалните данни на Министерството на земеделието, храните и горите, необработваемите площи в България през 2017 година са били в размер на 1.94 млн. дка, което е с 17 хиляди декара повече спрямо миналата година.

" Основната ни цел е спомагаме за развиването на съвременно и дейно българско земеделие, в което даже и притежателите на дребни имоти имат опция да осребрят активите си на добра цена “, споделиха от „ Агрион ". Техните специалисти, които са с дълготраен опит, са подготвени да спомагат с юридическа и комерсиална помощ и да приготвят цялата нужна документи за продажба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР