Необходими продукти: 1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко

...
Необходими продукти: 1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Солен сладолед с маслини

Необходими артикули:
1 лук шалот 1 скилидка чесън 1 малко стръкче розмарин 2 с.л. олио 150 мл бяло вино 3 жълтъка сол на усет по 2-3 с.л. нарязани на ситно черни и зелени маслини 200 г разрушена на сняг сметана Начин на подготвяне:
Нарежете на ситно шалота, чесъна и листенцата на розмарина. Задушете ги в олиото, като внимавате да не прегорят. Налейте виното и редуцирайте до 1/2. С пасатор пюрирайте всичко до гладкост. Охладете. В купа разбийте на гъст крем жълтъците. Сипете ги в тиган с незалепващо покритие и налейте пасираната примес. Гответе няколко минути на доста слаб огън, като непрестанно разбърквате. Трябва да получите гъст крем. Ако се опасявате, че може като резултат да получите " бъркани яйца ", разбийте жълтъците и виното на водна баня, поучава Йоланта Делибозова – Йоли.

Трябва да получите крем с консистенция по-гъста от тази на бозата. Охладете яйчения крем и деликатно го смесете с маслините и сметаната. Посолете и сипете в кутия. Замразете за няколко часа и сервирайте с пресни хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР