В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, за да станат

...
В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, за да станат
Коментари Харесай

В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, за да станат милионери!

В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, с цел да станат милионери!

Странна мода завладя един от най-големите и аристократични съветски градове Екатеринбург. Причината не е обвързвана със здравето или външния тип, а с цел да се получи обезщетение в размер на един милион рубли. В централния град на Уралския окръг на Русия вилнее стъписваща нова мода – интензивно се пробват да се заразят със салмонела. Най-лесно ставало това, като се ближат сурови, а не, несъмнено, варени яйца.

Масовите опити за заразяване почнали, откакто предходната седмица комерсиалната верига „ Жизнмарт “ се сблъска с няколко тъжби за отравяния от подготвени храни, закупени в нейните магазини.

В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, с цел да станат милионери! 31.05.24 13:53 Издирва се незабавно: Изчезна 7-годишно дете с аутизъм край Банкя! 31.05.24 13:27 Колко ще коства класиката, бира с цаца на морето този сезон? 31.05.24 13:22 Страшна излагация за „ Възраждане “: Спипаха пийнал кандидат-депутат зад кормилото 31.05.24 13:01 Главчев мигновено би трябвало да уволни представителят на България в Организация на обединените нации 31.05.24 12:57

Тогава от управата на веригата оповестиха, че ще платят 1 милион рубли на пострадалите. Условието, несъмнено е да се потвърди, че клиентите са били отровени точно от артикули, закупени в магазините им.

РАЗВРЪЗКАТА

Идеята за компенсацията е била тотлен неуспех, тъй като в този момент „ Роспотребнадзор “ и лечебните заведения са „ залети “ с оплакващи се от натравяне. Това изплака обществено създателят на „ Жизнмарт “ Иван Зайченко. Той настоятелно помоли хората да спрат да ближат яйцата, тъй като това е рисково, а компенсации по този начин или другояче няма да получат.

„ Изглежда, че това с милиона рубли беше изцяло идиотска концепция, това е моя неточност “, написа Зайченко в канала си в Telegram. Той прибавя, че компанията му ще изплати обезщетение единствено на тези 18 души, които в началото са се оплакали и то единствено в случай че бъде потвърдено, че отравянията са в резултат на консумация на храни от „ Жизнмарт “. Всички останали, които не дават отговор на тези условия, няма да получат тази сума, посочи той.

Обявената сума е доста огромна за средностатистическия гражданин на Руската федерация, настояват международните организации. В български левове 1 000 000 рубли обаче никак не са милионерска сума. Според фиксинга на Българска народна банка тя се равнява на към 20 000 лв.. Въпреки това обаче новината повлече чудовищна вълна от опити за отравяния.

 

Още вести четете в: Живот, Здраве, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР