Необходими продукти: 1 глава карфиол (броколи) или и от двата

...
Необходими продукти: 1 глава карфиол (броколи) или и от двата
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Хрупкав печен карфиол с бял сос

Необходими артикули: 1 глава карфиол (броколи) или и от двата типа зарзават към 1 ч.ч. натрошено сирене 2 ч.ч. прясно мляко или 1 ч.ч. прясно мляко и 1 ч.ч. от зеленчуковата запарка 3 с.л. препечено брашно олио (зехтин) сол галета подправки по желание – копър, черен пипер, индийско орехче Начин на подготвяне:
Карфиолът (броколите) се накъсват на розички и се бланшират за няколко минути в подсолена вода (аз използвах консервиран карфиол). Изваждат се и се оставят добре да се отцедят. След това се овалват в галета, подреждат се в намаслена тава, поръсват се с олио (зехтин) и се запичат в умерена фурна.

Сиренето се натрошава на ситно, поръсва се с авансово препеченото в изсъхнал тиган и изстинало брашно, прибавя се 1 ч.ч. студено прясно мляко и се слага на огъня да заври. Постепенно се прибавя и от другата чаша прясно мляко или от зеленчуковата запарка, като сосът непрестанно се разбърква и ври на спокоен огън няколко минути, до момента в който се посгъсти.

Ястието се сервира топло. При сервирането сосът се поръсва с копър, или черен пипер, или индийско орехче. Отгоре се подреждат от запечените розички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР