Нека да призовем президентът да не повтори грешката от предишния

...
Нека да призовем президентът да не повтори грешката от предишния
Коментари Харесай

Ивайло Илиев, политолог: Президентът да не повтаря грешката от последния парламент

Нека да призовем президентът да не повтори грешката от предходния парламент, когато опитът за сформиране на държавно управление с третия мандат на практика бе похабена посредством напъните на Румен Радев, който съумя да организира съвещания в много къси периоди, които не дадоха резултат.

Това съобщи в ефира на Euronews PrimeTime политологът Ивайло Илиев. Според него президентът не би следвало да бърза с връчването на проучвателните мандати за сформиране на държавно управление.

„ Надявам се президентът да работи по-разумно и държавнически този път “, уточни Илиев.

По думите му групировката на Стефан Янев „ Български напредък “ има шансове за осъществяване на антрикризисен кабинет с третия мандат.

Според Илиев не може да се приказва за нова коалиция с избора на ръководителя на Народното събрание в лицето на Вежди Рашидов, тъй като той това е бил единственият вероятен вид.

„ Това е просто едно тематично болшинство, такова ще забележим и напълно скоро по въпроса за даването на военна техника за Украйна и вероятно връщане на хартиените бюлетини “, безапелационен е политологът.

„ Нашата политическа просвета, която не е консенсусна, не допуска държавно управление на малцинството “, разяснява Илиев.

Той уточни още, че сцените от Народното събрание по избора на ръководител предходната седмица оставят усещане за настройки за краткотрайност.

Според политолога препоръчаната от контактната група на някогашния президент Росен Плевнелиев и някогашния външен министър Соломон Паси е в вярната посока, само че въпросът е какво би следвало от възможното ѝ гласоподаване в Народното събрание.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР