Неексплодирала английска бомба от Втората световна война наложи евакуацията на

...
Неексплодирала английска бомба от Втората световна война наложи евакуацията на
Коментари Харесай

Бомба от Втората световна евакуира 10 хиляди в Торино

Неексплодирала британска бомба от Втората международна война наложи евакуацията на над 10 хиляди души, живеещи в историческия център на Торино, оповестяват локалните управляващи, представени от Франс прес.

В " алената зона " към Виа Ница, в сърцето на града, жителите бяха евакуирани непосредствено, а още 50 000 поданици бяха помолени да не излизат от вкъщи си от 7:00 ч. сутринта (6:00 по Гринуич) до 16:00 ч. следобяд, с цел да бъде обезвредена бомбата, предава Българска телеграфна агенция.

Кметът Киара Апендино дойде персонално на Виа Ница, а по-късно ще посети евакуираните, настанени в приемен център в панаирната зона Лингото в периферията на града.

Бомбата е 250-килограмова, със вътрешност от 65 кг динамит. По време на интервенцията по обезвреждането, която ще продължи седем часа, въздушното пространство над града ще бъде затворено за полети, а придвижването на валковете на гара Порта Нуова ще бъде спряно. Обезвредената бомба ще бъде превозена с камион до Чирие, където ще бъде взривена в изоставена кариера.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР