Недвижимите имоти продължават да бъдат най-горещата дестинация за местни и

...
Недвижимите имоти продължават да бъдат най-горещата дестинация за местни и
Коментари Харесай

10-годишен максимум при продажбата на жилища

Недвижимите парцели не престават да бъдат най-горещата дестинация за локални и задгранични вложители, като размерът на продажбите доближи 10-годишен връх през второто тримесечие на 2022 година Броят на транзакциите за интервала надвиши 22 000, а общата им стойност надвиши 59 милиарда дирхама на ОАЕ (повече от 16 милиарда USD).

Инициативите на държавното управление на ОАЕ, в това число разширението на 10-годишната стратегия за Златна виза и гамата от варианти за позволение за престояване, подхраниха покачванията на цените през последните месеци, с изключително изразено нарастване в бранша на първокласните недвижими парцели. Например, при започване на юли беше регистриран връх - най-скъпият обект беше закупен за 280 милиона дирхама (над 76 млн. USD).

„ Специализирайки се в продажбата на първокласни парцели, виждаме, че подобен първокачествен артикул просто не може да не бъде издирван измежду богатите и свръхбогатите клиенти и продължаващото преобладаване на търсенето над предлагането потвърждението. Основната движеща мощ зад експанзията и пробивите в региона на недвижимите парцели в Дубай са мощният стопански напредък, стабилността, мощният приток на мозъци и вложители, инфраструктура от международна класа, въвеждането на съвременни технологии, които усъвършенстват изискванията на живот, и отличната възвръщаемост на вложенията. Всичко това е резултат от целенасочени старания и стратегически решения, от които Дубай едвам стартира да жъне плодовете “, разясняват специалисти от Metropolitan Premium Properties, една от най-големите организации за недвижими парцели в ОАЕ.

Очаква се цените да останат високи през втората половина на годината, съгласно анализаторите на Property Monitor и нито забавянето, нито охлаждането на растежа на този стадий би трябвало да бъде причина за безпокойствие, а знак за здрав пазар, който продължава да напредвайте и растете с непрекъснати темпове. В удостоверение анализаторите цитират данни за юли, когато цените бяха поправени надолу със стотни от % по отношение на майските стойности, само че на годишна база растежът беше над 10%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР