Недостигът на самолетни части, подхранван от широкообхватните санкции, кара Москва

...
Недостигът на самолетни части, подхранван от широкообхватните санкции, кара Москва
Коментари Харесай

Русия узаконява самолетния канибализъм

Недостигът на самолетни елементи, подхранван от широкообхватните наказания, кара Москва да търси по какъв начин да рециклира съществуващия си флот, с цел да поддържа самолетите летящи, заяви съветският вестник " Известия ". Изданието написа, че съветското министерство на превоза преглежда правила, които да контролират по какъв начин превозвачите да употребяват елементи от съществуващи самолети, с цел да заменят износено или развалено съоръжение. този развой е прочут като " канибализиране ", съобщи News.bg.

Санкциите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия след нахлуването в Украйна прекъснаха главен източник на части и техническа помощ за съветския авиационен бранш. Заради глобите, наложени от Запада на съветските самолетни компании, е неразрешено да летят над по-голямата част от Европа и Северна Америка. Американските и европейските производители нямат право да продават самолети, елементи или да дават техническа поддръжка. Русия всъщност е откраднала милиарди долари под формата на наети самолети, само че те ще бъдат конфискувани, в случай че изоставен страната. Има опасения, че Русия от ден на ден ще се отклонява от световните условия за сигурност.

Санкционният напън евентуално стартира да дава резултати. " Известия " написа, че съветският народен авиопревозвач Аерофлот " е почнал да разглобява редица самолети, с цел да рециклира частите им за потребление в други самолети. Китай, евентуален съдружник на съветския авиационен бранш, не се отзова на помощ при започване на войната в Украйна, само че на 17 юни стана ясно, че Китай има подготвеност да доставя аварийни елементи за самолети на съветските самолетни компании. Дали обаче това ще се случи в реалност не е ясно, тъй като по този начин Китай би рискувал наказания върху себе си.

Понастоящем националните разпореждания не дефинират по какъв начин самолетните компании могат да употребяват съществуващите елементи за ремонт на флота си. Според съветския вестник авиационната промишленост се е обърнала към държавното управление с молба за правила, узаконяващи практиката. Новият правилник може да влезе в действие при започване на идната година. Той ще дефинира период на валидност за аварийните елементи и нужните проби, които би трябвало да бъдат извършени, с цел да се подсигурява, че употребяваните елементи са безвредни. Проучване на съветското държавно управление пресмята, че повече от 90 % от всички пасажери в Русия летят със самолети, разчитащи на непознати технологии, и че националният флот се чака да се свие до 2025 година, защото задграничните самолети последователно се извеждат от употреба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР