Недостига на половин милион работници задържа икономическия растеж и това

...
Недостига на половин милион работници задържа икономическия растеж и това
Коментари Харесай

Липсата на половин милион работници спирала икономическия растеж

Недостига на половин милион служащи задържа икономическия напредък и това е най-големият проблем за бизнеса сега, сподели през днешния ден по Нова телевизия ръководителят на Асоциация на индустриалния капитал Васил Велев. Той добави, че липсват освен висококвалифицирани експерти, само че и чиновници на всички равнища и във всички браншове.

Велев уточни, че при 100 излизащи в пенсия на пазара на труда влизат 63-ма души, като петима от тях отпътуват в чужбина. Председателят на Асоциация на индустриалния капитал добави, че макар измененията в законодателството, към момента достъпът на чужденци до пазара на труда е усложнен.

" Един украинец, в случай че реши да отиде да работи в Полша единствено нужни няколко дни и 35 евро. За България става дума за месеци и 300 евро ", разясни Васил Велев. Той добави, че задачата на вноса на служащи, не е да се заплаща по-малко на към този момент ангажираните.

Според водача на КНСБ Пламен Димитров точно ниските заплати са главният проблем, тъй като в противоположен случай можело да бъдат привлечени българи, които работят на вън, по този начин и служащи от българската диаспора.

Той е на мнение, че вносът на работна ръка не е усложнен, само че все пак, през предходната година в България са пристигнали да работят 3247 чужденци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР