Недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора. По този

...
Недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора. По този
Коментари Харесай

Радев: Недопустимо е да се гледа на армията ни като военен донор за Украйна

" Недостиг на запаси, закъсняла рационализация, дефицит на хора ". По този метод президентът разказа Румен Радев дефинира положението на Въоръжените ни сили. Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили се срещна с разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2022 година.

" Народното събрание не счете за належащо да прегледа импортираната от Министерството на защитата стратегия за приоритет на капиталови разноски и това е едно от огромните провокации пред въоръжените ни сили - дефицитът на схващане и консенсус в политическата класа за действителната роля и визия за въоръжените сили. Недопустимо е немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като донор за военна помощ за армията на Украйна. Това е единственото, което ги интересува, когато се приказва за българската войска ", акцентира Радев.
По думите му България е първата страна от Източния фланг, която съумя да образува интернационална бойна група.

" Някои страни получиха 15 танка. Какво са 15 танка на фона на цялостната нужда от изцяло превъоръжаване. Ние заменяме едни остарели оръжейни платформи с други остарели оръжейни платформи. Всички хора, които упорстват, че с тази идея " сливи за боклук " ще се решат проблемите с превъоръжението, би трябвало да могат да се изправят пред обществото и да отговорят по кое време и какви тъкмо платформи бихме получили като подмяна, по кое време ще обучим персоналния състав и по какъв начин можем да ги поддържаме ", добави Радев.

" Аз съм задължен да упорствам отбранителният капацитет на българската войска не да се отслабва в тази комплицирана конюнктура, а да се съхранява и развива. Истинската рационализация ще бъде реализирана тогава, когато най-накрая едно отговорно постоянно държавно управление и парламент се заемат с същинската рационализация и превъоръжаване на въоръжените сили ", безапелационен е президентът.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР