Неделният следобед на “Шварцвалд Щадион” донесе първа победа на Фрайбург

...
Неделният следобед на “Шварцвалд Щадион” донесе първа победа на Фрайбург
Коментари Харесай

Хофе повтори упражнението и срещу Фрайбург: поведе и загуби

Неделният следобяд на “Шварцвалд Щадион” донесе първа победа на Фрайбург и надлежно първа загуба на Хофенхайм в Бундеслигата този сезон. Успехът с 3:2 оказа помощ на домакините да изплуват от зоната на изпадащите и към този момент са тъкмо над чертата - със 7 точки след 7 изиграни мача, до момента в който гостуващия отбор е втори с 14 точки, само че и мач повече от третия Байерн (Мюнхен).

Поражението бе второ подред за Хофе в границите на едвам няколко дни, откакто в четвъртък те позволиха поврат и против Лудогорец в Лига Европа.

Петте гола паднаха в границите на четири-пет минути при започване на дуела и още толкоз в неговия край. Дебютантът Робин Хак откри за Хофе в 14-ата минута след прекрасен пас на Сандро Вагнер, обработвайки добре топката на скорост преди да я прати в мрежата - 0:1.

Ентусиазмът за тима на Юлиан Нагелсман бързо бе охладен, тъй като Флориан Нийдерлехнер отговори съвсем мигновено и възвърне равенството - 1:1 в 16-ата минута. Само 120 секунди по-късно обратът бе налице и Чаалар Сойюнджю също се поздрави с първия гол в кариерата си при мъжете - 2:1 след центриране от ъглов удар, засечено с глава.

Паскал Щенцел вкара трети гол за Фрайбург в 87-ата минута с прекрасен удар по земя в десния ъгъл на вратата на гостите, завършвайки светкавична офанзива на своя отбор. Хофенхайм не се отхвърли и в първата минута на продължението върна гол, или по-скоро провокира подобен, тъй като след изсипана топка и подозрения за засада на няколко играчи на гостите, Юлиан Шустер я вкара в личната си врата за крайното 3:2.

Успехът бе първи за Фрайбург над този противник от повече от пет години насам - последната победа бе с 5:3 на 16 септември 2012 година. Освен това се резервира традицията срещите сред тези отбори да са високорезултатни, като преди днешния дуел те си вкарваха приблизително по 3.4 гола на мач в 10 конфликта посред им в Бундеслигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР