Нечуван скандал произведе председателят на Народното събрание. Димитър Главчев изгони

...
Нечуван скандал произведе председателят на Народното събрание. Димитър Главчев изгони
Коментари Харесай

Нечуван скандал в парламента! Главчев изгони Нинова от пленарната зала заради декларация

Нечуван скандал създаде ръководителят на Народното събрание. Димитър Главчев изгони водача на ПГ на "БСП за България " Корнелия Нинова посред декларация от името на парламентарна група. Тя бе осъдена с премахване от едно съвещание неоснователно - единствено тъй като си разрешила да каже, че с отхвърли си да идва в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов разрушава институциите и унижава депутатите.
Нинова скочи да направи заявление поради отхвърли на Народното събрание да изслуша министър-председателя по искане на Българска социалистическа партия за изказванието му, че в Народно събрание има наркотрафикант и покупател на гласове.
"Не позволявате ли по този метод да бъдат издавани присъди, сходно на тази, която господин Цветанов произнесе против лекари и България беше наказана за това и целият български народ заплаща за това? Защо позволявате на български мин.-председател, който и да е той, тотално да разрушава институциите в България?! ", попита Нинова от трибуната. Тя уточни, че по този метод всички народни представители се самоунижават.
"Категорично не можете да говорите каквото си желаете, даже и в декларация ", отсече Главчев в оправданието си за какво я е санкционирал.
"Госпожо Нинова, напуснете трибуната и залата. Не сте на пленум на Българска социалистическа партия! ", скара на алените ръководителят на Народно събрание.
Главчев й изключи микрофона и се базира на член 161, алинея 2 от парламентарния устав, съгласно който Нинова си е разрешила засегнатост към депутатите и министрите.
Никой в залата и отвън нея не чу обидни квалификации.
Депутатите на Българска социалистическа партия скочиха да пазят лидерката си, заради което падна още жертва - този път изгоненият беше Антон Кутев, само че за две съвещания.
Лявата ПГ не седна по местата си, настъпи безпорядък и звук в залата, заради което Димитър Главчев даде 10 минути отмора и свика ексклузивен председателски съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР