Европейският съюз започна разследва на внос от Китай на плосковалцувани

...
Европейският съюз започна разследва на внос от Китай на плосковалцувани
Коментари Харесай

ЕС разследва вноса на китайски продукти от желязо и стомана

Европейският съюз стартира проверява на импорт от Китай на плосковалцувани артикули от желязо и стомана , галванично покрити или облицовани с калай. Предприетите дейности са в опит за отбрана на европейските производители, предават от Reuters.

Разследването е в резултат на тъжба от Европейската асоциация за стомана Eurofer , по данни на формалния вестник на Европейски Съюз. Проучването би трябвало да завърши в границите на 14 месеца, с допустимо налагане на краткотрайни мита след седем до осем месеца.

Европейската комисия, която организира следствията, съобщи, че задачата ѝ е да предотврати нелоялната конкуренция и деформиране на салдото на пазара.

Вчера Европейска комисия е почнал следствие на вноса от Китай на дървени подови настилки след тъжба от Европейската федерация по паркет, като са били изследвани многослойни дървени подови плочи. Панелите от бамбук или най-малко с горния пласт от бамбук са изключени, както и панелите за мозаечни подове.

Европейски Съюз също по този начин стартира няколко следствия на китайските производители на чисти технологии, с цел да открият дали фирмите поставят субсидирани артикули на пазарите на Европейски Съюз и дали са облагодетлествани от дотации на територията на държавите-членки.
 Съединени американски щати усилва на 100% митата за импорт на електрически автомобили от Китай
Съединени американски щати усилва на 100% митата за импорт на електрически автомобили от Китай

Джо Байдън разкри редица нараствания върху цените за китайския импорт

Припомняме, на 24 април започва следствие на китайските. В началото на същия месец Европейска комисия стартира следствие и на дотации, получени от китайски снабдители на вятърни турбини, предопределени за Европа. Предвижда се в Испания, Гърция, Франция, Румъния и България.

Очаква се Европейска комисия да приключи дейностите си против китайските участници в публичния търг за слънчев парк в Румъния, откакто фирмите се отдръпнали от процеса.

Допълнително, предходната година ЕС предприе, с цел да дефинира дали да им наложи наказателни мита. Целта е също да стане ясно дали китайският импорт на електрически автомобили за пазара на Европейски Съюз се възползва от несъразмерни дотации. Разследването, което публично стартира на 4 октомври, ще продължи до 13 месеца. Едва девет месеца след началото Европейска комисия може да наложи краткотрайни антисубсидийни мита.

През април министърът на търговията на Китай за остатък от потенциал на китайски електрически автомобили, като ги назова неоснователни. 
 Германската отбранителна промишленост пробва да понижи зависимостта си от Китай
Германската отбранителна промишленост пробва да понижи зависимостта си от Китай

Браншът търси помощ от държавното управление за реализиране на целта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР