Подготовката на България за световното изложение ЕКСПО 2025 г. в

...
Подготовката на България за световното изложение ЕКСПО 2025 г. в
Коментари Харесай

Подготовката на България за ЕКСПО 2025 в Осака върви по график

Подготовката на България за международното ревю ЕКСПО 2025 година в Осака върви по график. Това стана ясно по време на срещата на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия доктор Бойко Таков с посланика на Япония Мичигами Хисаши, оповестяват от Министерство на нововъведенията и растежа (МИР).

Д-р Таков и Мичигами са разискали визията и организацията за представянето на България. Изпълнителната организация към МИР е избрана през 2022 година от Министерски съвет да провежда българското присъединяване в ЕКСПО 2025. То ще се организира от 13 април до 13 октомври 2025 година в Осака под мотото " Проектиране на бъдещо общество за нашия живот ". Тази година България е наела най-голям вид павилион " А ", като средствата за наема му са близо 3,5 млн. лева Общият бюджет е малко над 6,5 млн. лева

В осъществяване на решението на Министерски съвет за организация на присъединяване ни организацията е изпратила предложения до всички 250 оторизирани японски компании при съблюдаване на процедурите и изискванията, избрани от Японската асоциация, уредник на ЕКСПО 2025, за наем на повърхност, създаване на самостоятелен павилион и направа на външен дизайн.

Получени са 6 предложения и планове за наем, създаване и външен дизайн от оторизираните компании. Работна група с представители на Камарата на архитектите и Съюза на архитектите е разгледала предложенията, като е избрала компанията Daiwa Lease Co. Ltd. По време на срещата Мичигами Хисаши и Бойко Таков са провели също онлайн диалог с представители на японската компания, които също увериха, че организацията върви по график.

Следващата стъпка е пускане на процедура по покана до българските компании за оферти за идея за вътрешен дизайн на павилиона. Процедурата ще бъде оповестена в идващите дни, удостовери доктор Таков.

Мичигами Хисаши акцентира, че е значимо изработването на вътрешен дизайн, който да показва образа на България и достиженията ѝ в областта на културата, бизнеса, науката, технологиите и екологията, както и положителните взаимоотношения сред България и Япония.
 АДФИ ревизира Министерството на стопанската система за
АДФИ ревизира Министерството на стопанската система за " Експо 2020 Дубай "

Според специалистите от ведомството " в събитието са потънали милиони левове "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР