Унгария ще насърчи други страни членки на Европейския съюз да

...
Унгария ще насърчи други страни членки на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Унгария съветва ЕС да последва примера на Грузия със закона за чуждестранните агенти

Унгария ще насърчи други страни членки на Европейския съюз да одобряват закони, сходни на. Това съобщи почитан чиновник на централноевропейската страна, представен от " Франс прес ".

Приемането на законопроекта провокира и остро наказание от страна на интернационалната общественост, в това число от Европейски Съюз.

Главният политически консултант на унгарския министър председател Виктор Орбан - Балаж Орбан, обаче изрази утвърждение за законодателството.

" Нашето желание не е да наложим несъгласие на Закона на Грузия за прозрачността на задграничното въздействие, а да насърчим въвеждането на сходни закони в целия Европейски Съюз ! ", написа той в обществената мрежа Х.

" Защитата на нечий суверенитет от нежелана непозната интервенция не е опасност, а причина за демокрацията - това е задачата на закона и вместо да го осъжда, Европейски Съюз може би също би трябвало да последва образеца ", добави той.
 Грузинското държавно управление заплашва протестиращи
Грузинското държавно управление заплашва протестиращи

Член на грузинската съпротива е бил атакуван и пребит от петима души предходната седмица

Противоречивият грузински законопроект изисква неправителствените организации и медиите, които получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като органи, " преследващи ползите на непозната мощ ".

Критиците настояват, че това прилича репресивното съветско законодателство , употребявано за заглушаване на несъгласието, и демонстрира приближаването на някогашната руска република към орбитата на Москва през последните години.

Унгария - единствената страна от Европейски Съюз, която поддържа тесни връзки с Кремъл след нахлуването на Русия в Украйна - е.

Будапеща възрази против резолюция на Европейския съюз, осъждаща Грузия за приемането на противоречивия закон и призоваваща Тбилиси да обърне курса.
 Грузинският президент засипа с рецензии закона за задграничните сътрудници
Грузинският президент засипа с рецензии закона за задграничните сътрудници

Саломе Зурабишвили ще наложи несъгласие на противоречивия закон

Впоследствие тази резолюция беше оповестена и подписана от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел и останалите страни членки на Европейската комисия.

" Приемането на този закон оказва отрицателно въздействие върху напредъка на Грузия по пътя към Европейски Съюз. Призоваваме грузинските управляващи да отдръпват закона ", се показва в известието.

Унгария е изправена пред процедура за нарушаване на Европейски Съюз за пакет от закони, признати предходната година, които съгласно ръководещата партия имат за цел " " и да лимитират непознатото въздействие.

Той криминализира задграничното финансиране и инициира основаването на Служба за отбрана на суверенитета с необятни пълномощия за следствие.

През март за унищожаване на новосъздадената държавна работа, като предизвести, че тя има непропорционална власт и може да има " вцепеняващ резултат " върху демокрацията в Унгария.
 Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за
Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за " задграничните сътрудници "

Предупреждават, че мярката може да попречи на упоритостите на Грузия за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР