Не знам защо е интересен произходът на роднините на жена

...
Не знам защо е интересен произходът на роднините на жена
Коментари Харесай

Ковачевски за българския произход на съпругата му: Няма да коментирам предците ѝ

Не знам за какво е забавен произходът на роднините на жена ми. Бащата на жена ми е роден в Куманово, дядото на жена ми е роден в Крива Паланка. Жена ми е родена в Крива Паланка, аз съм роден в Куманово, децата ни са родени в Скопие. Всички имаме персонални документи от Северна Македония. Няма да разясня предците на жена ми, сподели през днешния ден министър председателят Димитър Ковачевски след вчерашното известие на Български труд, че брачната половинка му е българка. Новината оповестиха и някои от македонските медии.

Според " Труд ", който твърди, че има документи, бащата и дядото на Елена Ковачевска - Митко Станойковски и Станойко Станойковски са българи, родени в община Босилеград. На публицистичния имейл на българския вестник " Труд " се получи копие от документ, съгласно който Елена Ковачевска, брачната половинка на сегашния македонски министър председател Димитър Ковачевски, е българка. Консултации с хора, които познават в елементи процеса на придобиване на българско поданство, демонстрираха, че документът съдържа всички нужни атрибути, с цел да бъде правилен, написа „ Труд.

Изданието, апропо, разяснява, че Ковачевски е декларирал, че е повдигнал въпроса за човешките права за дребните етнически групи " на високо равнище ". Той настоя всички жители, в това число и българите, да имат равни права и благоприятни условия за професионално развиване и е подготвен да разиска тази тематика.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР