Не всички шефове са еднакво компетентни и ефективни. Всъщност, голяма

...
Не всички шефове са еднакво компетентни и ефективни. Всъщност, голяма
Коментари Харесай

4 типа шефове, за които никой не иска да работи

Не всички шефове са еднообразно способени и ефикасни. Всъщност, огромна част от хората, заемащи лидерски позиции, нямат никакво място на сходни постове. Смея да настоявам, че множеството от нас са имали опит с сходен началник най-малко един път в живота си.  

Да бъдеш неприятен началник не значи просто, че вашите чиновници не харесват стила ви на ръководство и метода, по който се отнасяте с тях. Научно потвърдено е, че съществуват черти, които са присъщи за всички неефективните водачи

Това са най-лошите видове шефове, които може да срещнете на работното място:

1. Пасивно-агресивният началник или микромениджърът

Пасивно-агресивният началник може да попречи на развиването на вашата кариера, без да прекрачи границата на положителното държание и без да ви постанова тормоз.Тези хора заобикалят полемиките и борбите лице в лице. Те дават неразбираема противоположна връзка и пазят в загадка значима информация. Пасивно-агресивните хора обичат да прикриват своята неприязън с смешки и комизъм.

В множеството случаи пасивно-агресивното държание на шефовете е резултат на тяхното поверие, че могат да се оправят по-добре от своите чиновници във всяка задача. Скорошно изследване на уеб страницата за кариерно развиване Comparably, в което са взели участие повече от 2000 чиновници от софтуерния бранш, разкри най-честите недоволства на чиновниците от техните шефове. На първо място, 39% от интервюираните са декларирали, че имат проблем с шефовете, които са микромениджъри, на второ с 22% са „ прекомерно сериозните “ ръководители, а на трето с 16% са шефовете, които „ знаят всичко “.

Когато шефовете пробват да правят работата на своите чиновници вместо тях, те не си остават време и сила с цел да се концентрират върху по-голямата картина.

2. Шефът нарцис

Изследване, оповестено в университетския вестник Frontiers in Psychology, разкрива, че дребната доза егоизъм може да бъде от изгода за водачите, само че прекомерното може да наклони везната и да ги трансформира в егоистични шефове, които се грижат единствено за себе си. Полезното количество егоизъм основава уверени и решителни шефове, до момента в който несъразмерното количество води до контрапродуктивно работно държание и до подкопаване на напъните на другите.

По-старо изследване от 2013 година, оповестено в Journal of Economics, Business and Management Studieс, открива, че с повишението на равнището на егоизъм у шефовете понижава ангажираността и мотивацията на чиновниците.

Нарцисизмът може да се трансформира в сериозен проблем в актуалната работна среда с идването на милениълите, наричани още „ поколението Аз “(родените през 80-те и 90-те години на 20-ти век), на лидерски позиции. Повечето проучвания демонстрират, че представителите на това потомство са по-егоцентрични и по-разглезени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР