Не виждаме някакво нарушение на закона в решението на ЦИК

...
Не виждаме някакво нарушение на закона в решението на ЦИК
Коментари Харесай

БСП: Броенето на разписките от машините е допълнителна гаранция

Не виждаме някакво нарушаване на закона в решението на ЦИК за преброяване на хартиените изрезки от машините. В Изборният кодекс тъкмо и ясно е записано, че резултатите от изборите се броят на база на извадената квитанция и протокол от самата машина. Това съобщи Иван Иванов от Българска социалистическа партия и добави:

Допълнителен надзор посредством броенето на разписките значи, че ще отпаднат всички тези подозрения, които са изразявани от жители, от политически сили, за операция на софтуера.

Имаше много неуредици във връзка с сключване на контракта с компанията реализатор, както и достъпът до кодовете.

По този метод малко или доста се внася утешение измежду гласоподавателите, че няма да бъдат манипулирани резултатите от изборите.

Нарушение на закона изрично няма.

Хаос имахме, когато имахме комбинирано машинно и хартиено гласоподаване. Сега не е по този начин.Ще има единствено едно сравняване сред този протокол, който ще излезе от машината и контролните разписки.

Заради това и името им е контролни разписки. Това е едно деяние по надзор над изборния ден.

Решението на ЦИК в тази посока е вярно.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР