Eжемесечният международен шахфестивал Първи уикенд с награден фонд 1700 лева

...
Eжемесечният международен шахфестивал Първи уикенд с награден фонд 1700 лева
Коментари Харесай

Международен шах фест Първи уикенд в Пловдив

Eжемесечният интернационален шахфестивал „ Първи уикенд ” с награден фонд 1700 лв. ще започва тази събота от 9:30 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. „ Васил Априлов ” № 100 в Пловдив.

Той се организира от шахклуб „ Спартак ” (Пловдив).за 17-и следващ месец и е открит за всички искащи, без значение от пол, възраст, мощ или клубна принадлежност.

Събитието е одобрено от международната федерация FIDE като единствения български шахтурнир, годен за общоприет интернационален рейтинг и за национални български рейтинг и разряди.

„ А ” шампионатът е и стадий от Държавните самостоятелни шампионати за дилетанти (мъже и жени) с рейтинг под 2000, „ Б ” шампионатът е и стадий от Държавните самостоятелни шампионати за дилетанти (мъже и жени) с рейтинг под 1700, а двата шампионата дружно са и стадий от Училищната национална самостоятелна купа „ Спартак ” в 7 категории – за момчета и девойки на 11 или 10 години, на 9 или 8 години, на 7 или по-малко години, както и общо класиране за деца под 12 години. Всичките 11 шампионати са част от формалния Държавен състезателен календар на Република България и важат за финансиране на клубовете.

От 19 часа ШК „ Спартак ” ще даде безвъзмездна вечеря за всички участници и за родителите им, на която президентът на Българската федерация по шах Атанас Куртенков ще отговори на всеки заложен му въпрос по отношение на шаха.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР