Не стихва и напрежението в Цалапица. Преди седмица хората започнаха

...
Не стихва и напрежението в Цалапица. Преди седмица хората започнаха
Коментари Харесай

Народът е бесен! Оставки в МВР и прокуратурата заради убития Митко

Не стихва и напрежението в Цалапица. Преди седмица хората започнаха да стачкуват след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Местните упрекват полицията в закъснение на следствието. Последваха и рокади на полицейски шефове.

Спокойно и без напрежение мина националният митинг в събота вечер, който проведоха жителите на селото. В него се включиха стотици хора от цялата страна. Дойдоха и футболни почитатели.

Реклама

Над 70 служители на реда и чиновници на „ Жандармерията “ охраняваха демонстрацията. Снощи недоволството излезе отвън рамките на село Цалапица. Протестиращите блокираха за половин час надлеза на автомагистрала „ Тракия “. Спряха придвижването на отбивката в посока София и Бургас, заяви Нова телевизия.

Хората желаеха не краткотрайно премахване, а уволняване на началника на РПУ Стамболийски, както и всеобщи оставки на всички проверяващи по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Настояват и за промяна на прокурора по случая.

Жителите са безапелационни – митингите ще продължат до постигането на обективна присъда за убития юноша. Настояват и за смяна на обвиняването на близнаците, които в този момент са упрекнати за персонално укривателство.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР