Не само парите ще изискват преобразяване.Обединеното кралство е изправено пред

...
Не само парите ще изискват преобразяване.Обединеното кралство е изправено пред
Коментари Харесай

Обрат на Острова. Нови молитви и герб

Не единствено парите ще изискват видоизменение. Обединеното кралство е изправено пред голяма интервенция за смяна на кралските знаци на хиляди пощенски кутии и новоиздадени паспорти.
От знамената, които се веят пред полицейските сектори в Обединеното кралство, до стандарта, употребен на военноморски транспортен съд, когато на борда е военачалник, хиляди флагове, украсени с EIIR, ще би трябвало да бъдат сменени. Военните полкове носят " цветовете на кралицата ", доста от които са осеяни със буквите EIIR, бродирани със златни влакна. Знамето на противопожарната работа включва нейните букви и страните, в които кралицата остава държавен глава, в това число Австралия, Канада и Нова Зеландия. Съществуват и флаговете, които специалистите по флагове назовават?? " Е знамена " - персоналните флагове за кралицата, които се употребяват, когато тя е на посещаване.

Възможно е кралският стандарт - четвъртитото знаме, което се вее на всички места, където е резиденцията на монарха - също да се промени. Версията, употребена от кралицата, включва една четвърт, представляваща Шотландия (вилнеещ лъв), една за Ирландия (арфа) и две, представляващи Англия (три лъва, преминаващи), само че няма знак за Уелс. Този стандарт се употребява доста преди Уелс да има свое национално знаме, прието през 1959 година Следващият монарх може да включи уелски детайл.

-->

Една от най-простите промени на доктрина ще бъде смяната на думите на националния химн - от " Боже, пази нашата милостива кралица " на " Боже, пази нашия милосърден крал ". Това обаче също може да отнеме време, преди огромни тълпи да запеят новата версия с убеденост. Химнът се употребява от 1745 година, като една ранна версия гласи: " Бог да пази великия Джордж, нашия крал, Да живее нашия доблестен крал, Бог да пази краля ".

Кралицата е била " бранител на вярата и висш шеф " на Англиканската черква и има молебствия за нея в Книгата на общите молебствия, която датира от 1662 година Очаква се те да бъдат изменени, с цел да станат молебствия за новия монарх. Това би трябвало да бъде направено по силата на законодателство или кралска заповед и последно се е случило след гибелта на Кралицата-майка. Свещениците също могат да трансформират молитвата краткотрайно.

Познатият кралски герб, който включва лъв и еднорог против щит, се употребява в държавни здания и писалищен материали и всяка смяна би била скъпа, само че може да не е нужна. Ще би трябвало да се промени обаче, в случай че новият монарх реши да съставлява Уелс на щита в сходство с всяка смяна на кралския стандарт.

От компанията за питиета Angostura в Тринидад и Тобаго до ковача от Съсекс Зак Треливинг - заповедта на кралицата сега се ползва за повече от 600 предприятия, които имат доставки за кралското домакинство. Сред марките, които се радват на облика на кралицата в своите маркетингови материали, са пианата Steinway, зърнените храни Jordans, GordonТs джин и бижутери на Swarovski, както и водопроводчици, производители на огради, инженери, ножици за жив плет и мелничари. След гибелта на кралицата те могат да изгубят статута си, в случай че не получат нова заповед от нейния правоприемник или различен член на кралското семейство, който да стане донор - евентуално нов принц на Уелс. Това може да не стане бързо. Когато принц Филип умря, притежателите на кралската му заповед получиха две години пролонгация. Нов монарх може да реши да поправя критериите, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да стане собственик на кралска заповед.

Пощенските кутии на Royal Mail, носещи кралския код на кралица Елизабет - ER, надали ще бъдат отстранени. Някои с GR шифъра на крал Джордж VI са в приложимост и през днешния ден, 70 години по-късно. Пощите обаче ще сменят марките, като ще се употребява профилно изображение на новия монарх.

Клетви за вярностДепутатите нямат право да заседават в Камарата на общините, да вземат участие в диспути, да гласоподават или да получават заплата, в случай че не се закълнат във честност към короната. От 1952 година формулировката е: " Аз (името на депутата) се заклевам във всемогъщия Бог, че ще бъда правилен на Нейно Величество кралица Елизабет, нейните наследници и приемници, съгласно закона ". Депутатите и сътрудниците им ще би трябвало да положат нова клетва пред нейния правоприемник. Новите английски жители също са помолени да се закълнат в " същинска честност към Нейно Величество Кралица Елизабет Втора и нейните наследници ", а Министерството на вътрешните работи евентуално ще промени това. Новите членове на въоръжените сили също се кълнат да " бъдат правилни на Нейно Величество кралица Елизабет II и нейните наследници ".

14 страни признават монарха за собствен държавен глава. В доста случаи това е записано в техните конституции и те би трябвало да бъдат изменени, с цел да се базират на нейния правоприемник. В страни като Ямайка, където има мощно придвижване за самостоятелност, и Белиз, тези конституционни промени ще изискват референдум, съгласно специалисти от Британската общественост. Очаква се това да докара до политическа неустойчивост за новия монарх. След като Барбадос стана самостоятелна страна през 2021 година, Англия може да се изправи пред загубата на друга значима част от Карибската общественост.

Вероятно е да зародят въпроси и в страни като Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови, Тувалу, Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Гренада, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия и Сейнт Винсент и Гренадини по отношение на това дали новият монарх може законно да назначи генерал-губернатор, в случай че конституцията на съответната страна не е била изменена, с цел да се отнася до краля, а не до кралицата като държавен глава.

Името на кралицата е упоменато и в безчет други закони, които ще изискват преправяне. А това нито е елементарен, нито е на ниска цена развой, изключително за по-малките страни.

Сред конституционните монархии Австралия, Канада и Нова Зеландия имат въведени ограничения, тъй че новият монарх автоматизирано да става държавен глава, написа dnes.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР