Не очаквам от Любомир Каримански да изтегли кандидатурата си за

...
Не очаквам от Любомир Каримански да изтегли кандидатурата си за
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Каримански е много амбициозен, от три парламента се стреми към този пост в БНБ

Не чакам от Любомир Каримански да изтегли кандидатурата си за началник на Българска народна банка. Не виждам причина и аз да се отдръпва. В последна сметка съм подхванал тази стъпка и съм приел номинацията от „ Продължаваме Промяната” най-много от отговорност към дилемите, които предстоят пред Българска народна банка Това разяснява ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната” Андрей Гюров в ефира на Нова телевизия.

Още през цялото време обединението ни е посочила, че не се вършат ангажименти на мрачно. Всички диалози са в съдружен формат, сподели. претендентът за началник на Българска народна банка от Политическа партия Андрей Гюров.

" Що се отнася до Македония. Няма правени сделки на мрачно, само че въпросът е обсъждан. Пътят за развиване на България минава през приемането на РСМ в Европейски Съюз ", безапелационен е той.

По думите му няма никакви секрети ангажименти по тази тематика.

" Поетите задължения ще бъдат спазени, преди да бъде отворена вратата на РСМ към договаряния ", посочи той.

" Слави не е сложил ултиматум. Според мен просто споделя, че тематиката за РСМ би трябвало да се разисква и да има развиване през идващите седмици ", посочи Гюров.

По думите му има цялост от рецесии, само че не би трябвало да се поставят червени линии, а да се стига до консенсус.

" По тематиката Българска народна банка това, което ни сплотява е, че не търсим позиция за човек, а човек за пост. Заявените претенденти не завоюваха поддръжката на обединението, надлежно се стигна до това сега. Не се стигна до единна кандидатура. Има двама претенденти. Те показват вижданията си и това дава добър избор на народните представители ", добави Гюров.

" Виждаме, че господин Каримански е доста упорит, три Народното събрание се стреми към този пост. Не чакам да отдръпна кандидатурата си, не виждам за какво и аз да го върша. Приел съм номинацията от Политическа партия най-много поради отговорност към дилемите, които предстоят в Българска народна банка ", сподели той.

" Имаме поддръжката на своите парламентарни групи. Демократична България също ще ме поддържат. За мен най-важно на този стадий е да печеля поддръжката на обединението. Предстои и Българска социалистическа партия да вземат своето решение. С тях организирах положителни градивни диалози ", съобщи Гюров и добави, че все още опозиционните партии не са алармирали кого ще поддържат.

По думите му сега има да се гласоподават доста значими неща - Закона за правосъдната власт, закриването на Спецсъда, Българска народна банка.

„ Има скупчване на рецесии и въпросите изискват деликатно разглеждане. Държавническото решение в този момент е да не търсим червени линии, а да търсим непоклатимост. През последните 3-4 месеца имахме разминавания по разнообразни тематики, само че успяхме да се разберем “, сподели Гюров на въпрос не стават ли доста алените линии и ще докара ли това до разединение на обединението.

Що се отнася до изпращането на военна помощ на Украйна, той съобщи, че това се преглежда сега. " Изпратили сме каски и бронежилетки, а това е един добър старт за помощта към Зеленски. Това е първа стъпка в вярната посока, каските и бронежилетките служат за отбраната ", посочи още той. " Планът за възобновяване към този момент е утвърден.

Вече приказваме за един интервал за основаване на устойчива среда за развиване на българската стопанска система. Не би трябвало да изчакваме преводите по проекта, а да стартираме към този момент плановете по него ", изясни Гюров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР